Skip to content
En första titt på kommande Samsung Galaxy Watch med nya One UI 5 Watch

Press release -

En första titt på kommande Samsung Galaxy Watch med nya One UI 5 Watch

Med förbättrade sömnfunktioner kan One UI 5 Watch hjälpa dig på din väg mot att uppnå holistiskt välmående genom en hälsosam nattsömn.


Samsung presenterar idag One UI 5 Watch[1] som kommer att finnas tillgängligt för Galaxy Watch-enheter[2] senare i år. Den nya mjukvaran är utformad för att erbjuda en mer personlig och intuitiv hälsoupplevelse[3] och inkluderar förbättringar som hjälper dig att hålla koll på din sömn – en ofta förbisedd men väsentlig del av det övergripande välbefinnandet – samt olika tränings- och säkerhetsfunktioner.

“Vi vill underlätta för våra användare att nå sina mål mot ett bättre välbefinnande, med särskilt fokus på kvalitetssömn. One UI 5 Watch är ett exempel på detta eftersom den ger vägledning för en bättre sömn så att våra användare är redo för dagen och fyllda med energi,” säger Andreas Bergqvist, Head of Product Management Mobile eXperience.

Bättre sömn – avgörande för bättre välmående

Samsung har fokuserat sina ansträngningar på tre element för bättre sömn: att förstå individuella sömnmönster, skapa sunda vanor och en sömnvänlig miljö. One UI 5 Watch erbjuder dessa element genom en ännu mer omfattande och helhetstäckande sömnupplevelse.

Det nya användargränssnittet för sömninsiktervisar användarens sömnpoäng för att ge en tydligare överblick över föregående natts sömn. Dessutom får användaren tillgång till relaterade mätvärden som sömnfaser, snarkningstid och syrehalt i blodet. är skräddarsydd och anpassad efter åtta sömntyper[4] och finns nu helt tillgängligt direkt på Galaxy Watch såväl som på en parkopplad mobiltelefon[5]. Allt för att skapa en mer bekväm och motiverande upplevelse att följa sina vanor – när som helst, var som helst. Coaching är skräddarsydd och anpassad efter åtta sömntyper[6] och finns nu helt tillgängligt direkt på Galaxy Watch såväl som på en parkopplad mobiltelefon[7]. Allt för att skapa en mer bekväm och motiverande upplevelse att följa sina vanor – när som helst, var som helst.

Galaxy Watch5 series_One UI 5 Watch_sleep

Att skapa en bekväm miljö kan göra stor skillnad för sömnkvaliteten. Även små störningar kan ha betydande effekter. Därför har Samsung gjort det enklare att koppla Galaxy Watch till ett brett utbud av enheter. När Galaxy Watch upptäcker att användaren har somnat, låter SmartThings stänga av sina anslutna enheter för att skapa en mer gynnsam miljö för vila. Sömnläget tystar notifikationer och dimmar användarens telefon- och klockskärmar[8]. One UI 5 Watch bygger vidare på detta genom att nu använda en infraröd sensor istället för ett grönt LED-ljus för att ytterligare minimera störningar.

En smartare träningspartner

Personliga pulszoner har lagts till bland Galaxy Watchs olika anpassade löparverktyg – inklusive analys av löpning i realtid och ett skräddarsytt intervallträningsprogram. Denna nya funktion analyserar individuella fysiska förmågor[9] och fastställer fem optimala träningsintensitetsnivåer (uppvärmning, fettförbränning, kondition, hård träning och maximal ansträngning). Detta möjliggör för användare att sätta sina egna mål baserade på sin förmåga – allt från att bränna fett till högintensiv konditionsträning.

Galaxy Watch5 series_One UI 5 Watch_fitness

Friluftentusiaster med Galaxy Watch Pro kan se fram emot fler fördelar. Utöver de tidigare tillgängliga alternativen för vandring och cykling, finns nu även utökad rutträning som stöder löpning och promenader. Galaxy Watch Pro-användare kan också söka och få tillgång till GPX-fildatabasen direkt via Samsung Health-appen, samt få rekommendationer om nya rutter baserade på kriterier som plats, tid, betyg eller popularitet[10].

Säkerhet först, alltid aktiverat

Säkerhet är ett måste när det gäller hälsa och välbefinnande, och därför erbjuder One UI 5 Watch förbättrade verktyg för eventuella nödsituationer. Uppdateringar av SOS-funktionen möjliggör direkt kommunikation till ett nödnummer och, när SOS är aktiverat, vidarebefordras information om användarens plats[11] samt ger omedelbar åtkomst till användarens medicinska information. För att hjälpa till att minska risken för nödsituationer ytterligare är dessutom Fall Detection nu aktiverat som standard för användare i högre åldrar[12]. Dessa är bara några exempel på Samsungs pågående ansträngningar för att hjälpa användare att känna sig säkrare under träning.

Galaxy Watch5 series_One UI 5 Watch_Safety

One UI 5 Watch kommer att finnas tillgängligt först på den kommande Galaxy Watch-serien senare i år, med ytterligare uppdateringar som ska meddelas inom kort.

[1] Tillgängligheten för funktionerna kan variera beroende på marknad, operatör, modell och den parkopplade smarttelefonen. Funktionerna är inte avsedda att användas för diagnostisering av sjukdomar eller andra tillstånd, eller för att bota, lindra, behandla eller förebygga sjukdomar.
[2] Tillgänglig på alla Galaxy-klockor som kör Wear OS.
[3] Denna funktion är endast avsedd för träning och välbefinnande och inte för att användas vid upptäckt, diagnostisering, behandling av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. Mätningarna är endast för ditt personliga bruk. Konsultera en medicinsk professionell för rådgivning.
[4] För resultat av sömnmönster måste användaren bära klockan medan de sover i minst 7 nätter och fylla i en enkät.
[5] Kräver en Samsung Galaxy-telefon med Android 8.0 och minst 1,5 GB RAM.
[6] Kräver en Samsung Galaxy-telefon med Android 8.0 och minst 1,5 GB RAM.
[7] Efter 10 minuters löpning beräknar Galaxy Watch personliga pulszoner baserat på VO2max och aeroba/anaeroba trösklar.
[8] Tillgängligt på en parkopplad smartphone. Den valda rutten kan ses på användarens klocka.
[9] För att meddela en nödkontakt krävs en anslutning till nätverket. Noggrannheten hos GPS-funktionen kan påverkas av hinder för satellitsignalen, exempelvis byggnader.
[10] Personer som är 55 år eller äldre. Baserat på åldern som är registrerad i Samsung-kontot.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667