Gå direkt till innehåll
Dubbelt sim-kunnig: Samsungs nya mobiltelefon kan ha två telefonnummer

Pressmeddelande -

Dubbelt sim-kunnig: Samsungs nya mobiltelefon kan ha två telefonnummer

Samsungs C5212 har plats för två simkort. Man kan alltså ha två olika telefonnummer till en och samma mobil. En smart och praktisk lösning för jobbet, resenären och andra som är prismedvetna. Dessutom presenterar Samsung ytterligare några mobiler som snart finns i butiken.

Samsungs nya mobiltelefon C5212 kan ha två olika telefonnummer. Den har nämligen plats för två simkort och då två abonnemang.

Det går att välja och ha båda två abonnemangen aktiva samtidigt för inkommande samtal eller låta ett vila medan det andra är på. Med den lilla knappen på mobilens sida är det lätt att byta mellan abonnemangen. Eller så byter mobilen abonnemang automatiskt efter ett inställt klockslag.

Dessutom kan respektive simkort ha var sin ringsignal. Och skulle ett av abonnemangen vara tillfälligt inaktivt kan man ändå komma åt kontaktuppgifterna via det andra simkortet i den gemensamma telefonboken. Dessutom går det att ha fyra samtal igång samtidigt – två per simkort.

 

Dubbelt så många möjligheter

Att ha tillgång till två abonnemang kan vara både smart och lönsamt.

Både jobb- och privatabonnemang i samma mobil. Med C5212 kan man ha både sitt jobbabonnemang och sitt privatabonnemang i en och samma mobiltelefon. Byt mellan dem genom att själv trycka på knappen på mobilens sida eller sätt klockan och mobilen byter automatiskt efter jobbets slut.

Prismedvetenhet. Ha abonnemang från olika operatörer. Flera av operatörerna erbjuder gratis samtal inom det egna nätet och med C5212 är det möjligt med en lösning som utnyttjar två olika typer av utbud.  

Utlandsresor. Att vara utomlands och få samtal till sitt svenska abonnemang kan vara dyrt. En praktisk lösning är att köpa ett kontantkort på plats utomlands och använda det för att bli nådd hemifrån och för att ringa inom det egna landet. Många gånger är ett utländskt kontantkort dessutom billigare att ringa hem med än att använda sitt svenska. Med C5212:s plats för dubbla simkort kan man även bli nådd på sitt vanliga svenska abonnemang, vilket många gånger är viktigt trots att man är bortrest.  

Fakta: C5212 är en gsm-mobil med knappsats. Den har en 2,2 tum stor lcd-skärm. Batteriet är på 1000 mAh med upp till fyra timmar taltid alternativt 200 timmar standby. Mediaspelare, kamera och fm-radio. Kommer i februari. Pris: 1700 kronor.

 

Några av vårens övriga mobiltelefonnyheter

Mobile World Congress startar den 15 februari. Men redan nu kan Samsung presentera några av vårens nya mobilmodeller för den nordiska marknaden. Vårbuketten består av flera olika typer av mobilmodeller. En del har den populära pekskärmen, andra har knappsats och det kommer även en ny vikbar modell. 

M5650. Detta är Samsungs artonde pekskärmsmobil. Med direktlänkar till nio olika sociala nätverk såsom Facebook och MySpace, inbyggt trådlöst nätverk samt 3g är detta mobilen för de som använder mobilen till mer än att prata. M5650 har en kamera på tre megapixlar, avancerad mediaspelare för musik och videouppspelning, musikigenkänningsfunktion och fm radio med rds. Dessutom sticker M5650 ut från mängden tack vare sina detaljer i blå metallic. Kommer i februari. Pris: 2700 kronor. 

Genoa. Samsungs nittonde pekskärmsmobil. Det är en ergonomiskt utformad mobil med en 2,8 tum stor pekskärm. Genoa har en inbyggd chattfunktion och ett flertal direktlänkar till sociala medier som Facebook förinstallerade. Genoa är även utrustad med Samsungs lättorienterade användargränssnitt TouchWiz, bluetooth, mediaspelare, fm radio samt kamera. Kommer i mars och då endast till Sverige. Ej prissatt.

 Shark. Samsungs nya designserie kallas Shark. Den första modellen i familjen är en smäckert designad 3g-mobil med knappsats. Med ett räfflat bakstycke i blank metall ligger den inte enbart skönt i handen utan ger även ett exklusivt intryck. På den 2,2 tum stora bildskärmen finner man ikoner som är direktlänkar till en rad olika funktioner och sociala medier såsom Facebook. Den har dessutom bluetooth, kamera på 3,2 megapixlar, fm radio med rds, mediaspelare för musik och videouppspelning samt en musikigenkänningsfunktion. Kommer i april. Pris: 2000 kronor.

E1150. Samsung fortsätter lansera vikbara nyheter. Den lilla E1150 har ett batteri som klarar upp till 8,5 timmar samtal alternativt 740 timmar i standby. Den har utrymme för 300 sms och 500 kontakter samt har 40 polyfoniska ringsignaler inlagda. Och som tidsfördriv kan man spela Soduku som är förinstallerat. Kommer i mars. Pris: 650 kronor.  

 

Presskontakt:

Erik Johannesson, nordisk pr-chef, erik.johannesson@samsung.se, 08 555 057 87, 070 99 55 650

Pressmaterial och testprodukter från Samsung?

Kontakta PR-byrån AxiCom, 08 545 131 50. Mejla samsung@axicom.se. 

Nyheter via RSS: www.samsung.com/se/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 164 600 anställda i 61 länder inom sju oberoende affärsområden. Samsung är i dag ett av världens snabbast växande varumärken. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2008 till 96 miljarder dollar. 6,3 miljarder dollar satsades i forskning och utveckling under 2007. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2008 sju miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material