Gå direkt till innehåll
Din musik i varje rum med Samsung Multiroom

Pressmeddelande -

Din musik i varje rum med Samsung Multiroom

Trådlös frihet med Spotify Connect gör det lekande lätt – nu lanseras högtalarna M5 och M7

Stockholm den 26 maj 2014 – Kombinationen smartphones och streamingtjänster har snabbt gjort trådlösa ljudsystem populära. Nu lanserar Samsung en helt ny produktfamilj i kategorin. Med nya Samsung Multiroom är det möjligt att spela musik när och hur du vill.

Samsung Multiroom är vår tids moderna musiksystem där användaren själv väljer antalet högtalare utifrån behov. Vid lansering släpps två modeller i färgerna svart och vitt, M7 samt den något mindre M5. Systemets hjärna är en hub som enkelt ansluts till en router, för att därefter skapa ett eget nätverk där den ostört och trådlöst kommunicerar med högtalarna, allt för att optimera ljudkvaliteten.

Med flera högtalare kan du välja mellan att spela olika låtar i olika rum, samma låt i alla rum, eller en låt i ett rum. De går självklart även bra att använda endast en högtalare, och spela musik via Blåtand med hjälp av din smartphone, som enkelt paras via NFC.

Att styra det nya ljudsystemet är barnsligt enkelt, oavsett hur många högtalare som används. Allt du behöver är en smartphone eller en tablet, och appen Samsung Multiroom. Via appen är du familjens DJ och styr enkelt volym, låtval och högtalarval. Att flytta din musik från ett rum till ett annat (från en högtalare till en annan) görs enkelt via ”drag-och-släpp” direkt i appen. Appen Samsung Multiroom innehåller dessutom flera olika streamingtjänster. En av dem är Spotify*, som tillgängliggörs genom tekniken Spotify Connect. Det innebär att användare kan spela musik direkt från Spotify-appen precis som vanligt, med full funktionalitet och utan att musiken avbryts vid exempelvis inkommande samtal.

Med Samsungs breda produktportfölj skapar Multiroom många möjligheter. Tillsammans med årets smart-tv, utvalda soundbars, utvalda hemmabiosystem och utvalda blu-ray-spelare är det möjligt att bilda sin egen trådlösa Samsung-familj. Och med hjälp av Samsung LinkMate kan även wifi-kompatibla ljudenheter från andra tillverkare anslutas.

Samsung Multiroom når butiker i slutet av maj. Rekommenderade butikspriser: M7 (3 600 kronor), M5 (2 800 kronor), hub (500 kronor), LinkMate (3 000 kronor).

* Spotify kommer att finnas tillgängligt via en uppdatering (OTN) som släpps i början av juni.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material