Skip to content
Boosta din träning med musik i hörlurarna

Press release -

Boosta din träning med musik i hörlurarna

Lyssnar du på musik i hörlurarna när du tränar? Då är du inte ensam. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Norstat1, på uppdrag av Samsung, föredrar nästan sex av tio svenskar (59 %) att lyssna på musik under träningen. Forskning har dessutom visat att det finns tydliga fördelar med att inkludera musik i träningsrutinen.

Fördelarna med musik vid träning
Forskning publicerad i Frontiers in Psychology2 visar att musik kan göra uthållighetsträning lättare och öka träningseffekten. Deltagare som lyssnade på musik med högt tempo under träningen rapporterade en lägre upplevd ansträngning, trots en högre puls, jämfört med när de inte lyssnade på något alls.

En ny undersökning från Norstat, genomförd på uppdrag av Samsung, bekräftar också att det finns en stark preferens bland svenskar för att lyssna på musik under träning, särskilt bland unga vuxna i åldersgruppen 18-34 år. Av dessa lyssnar 85 % på musik, och två av fem (41 %) anser att det är väldigt viktigt att ha någon form av ljudmedia – exempelvis musik, podcast eller ljudbok – under träningen.

– Det är uppenbart att många av oss integrerar musik som en naturlig del av våra träningsrutiner. Vi kanske inte alltid reflekterar över att musiken faktiskt kan öka både motivationen och effektiviteten i träningen. Men vad befintlig forskning bekräftar är att musik i under träning fungerar som en kraftfull motivator, säger Oscar Nöjd, innovationschef på Samsung Electronics.

Lista över de populäraste ljudmedierna under träning
Undersökningen ställde också frågan vad svenskarna föredrar att lyssna på under träning. Nedan följer en lista över de populäraste ljudmedierna:

  • Musik (59 %): Musik är det överlägset mest populära valet bland svenskar under träning, med en majoritet på 59 % som lyssnar på musik under sina träningspass.
  • Podcast (20 %): Podcasts håller en stark andraplats, med 20 % av svenskarna som väljer att lyssna på allt från utbildningsprogram till underhållning under sina träningspass.
  • Ljudbok (10 %): Ljudböcker är det tredje mest populära valet, med 10 % av de svarande som föredrar att lyssna på böcker medan de tränar.
  • Träningsguide (2 %): En mindre andel, 2 %, använder träningsguider i ljudformat som kan inkludera instruktioner eller guidade träningspass.

Testa teorin i praktiken med nya Galaxy Buds3-serien
Samsung har nyligen lanserat Galaxy Buds3-serien – Buds3 och Buds3 Pro – en ny generation av trådlösa öronsnäckor utrustade med avancerad AI-teknologi. Funktionerna inkluderar röststyrning och förbättrade mikrofoner som anpassar ljudkvaliteten och brusreduceringen baserat på omgivningen. Serien har även en ny ergonomisk design med interaktiva kontroller och förbättrade funktioner för tydlig kommunikation även i bullriga miljöer.

– Oavsett om du lyssnar på musik, poddar eller något annat, hoppas vi att våra nya Buds3 och Buds3 Pro kan förbättra din träningsupplevelse och ge det där lilla extra som hjälper dig att nå nya höjder, avslutar Oscar Nöjd.

För mer information om den nya Samsung Galaxy Buds3-serien, inklusive deras tekniska specifikationer, besök vårt lokala nyhetsrum genom att klicka här.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances