Skip to content
Samsung Experience Store Stockholm
Samsung Experience Store Stockholm

Press release -

Black Friday runt hörnet: Så shoppar svenskarna under e-handelshögtiden

I en ny undersökning från Samsung Nordic uppger fyra av tio svenskar att de speciellt inväntat erbjudandena under Black Friday för ett kommande inköp. Den teknikpryl som flest tänker köpa är hörlurar, följt av mobiltelefon och TV[1] på delad andraplats.

En stor del av svenskarna har enligt undersökningen väntat med att inhandla en teknikprodukt för att kunna slå till när priserna sänks på Black Friday. Hela 42 procent har inväntat Black Friday för att handla en elektronikpryl och bland de under 45 år är siffran nära två tredjedelar (64 %).

- Black Friday har utvecklats till ett folknöje och är ett tillfälle som många väntar på. Enligt vår undersökning är det färre än tre av tio som svarar att de inte kommer köpa något alls under Black Friday. Effekten av denna köprush brukar synas i återförsäljarnas säljstatistik och i år tror jag det kommer märkas mer än någonsin, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung Electronics Nordic.

Samsung Electronics Nordics undersökning visar att mer än var tionde svensk planerar att köpa hörlurar på Black Friday, vilket är det mest populära valet. Därefter är det TV och mobiltelefon som står högst upp på shoppinglistan. Bland männen är det ny TV som lockar allra flest och för kvinnor är det hörlurar.

Över hälften av svenskarna uppger att de tänker handla under årets Black Friday. De planerar i snitt att köpa produkter för 2 200 kronor och var femte tänker handla för mer än 3000 kronor. 29 procent av de tillfrågade uppger att de inte kommer spendera någonting under årets Black Friday.

De mest populära elektronikprodukterna på årets Black Friday[2]:
1. Hörlurar 12 %
2. Mobiltelefon 9 %
3. TV 9 %
4. Smart-klocka 7 %
5. Vitvaror/Laptop/Dammsugare 6 %

Om undersökningen
Undersökningen har framställts av Norstat på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har 1000 svenska respondenter från åldrarna 18 år och äldre svarat på frågor om Black Friday och teknik. Undersökningen genomfördes i november 2021 i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Urvalet är riksrepresentativt baserat på kön, ålder och bostadsområde.


[1]Respondenterna kunde välja flera alternativ på frågan ” Planerar du att köpa något av nedanstående under Black Friday?” Se samtliga svarsalternativ i tabellen nedan.

[2]Respondenterna kunde välja flera alternativ på frågan ” Planerar du att köpa något av nedanstående under Black Friday?” Se samtliga svarsalternativ i tabellen nedan.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content