Skip to content
Bildkvaliteten, priset och storleken  viktigast när svenskarna väljer ny tv

Press release -

Bildkvaliteten, priset och storleken viktigast när svenskarna väljer ny tv

Bildkvaliteten, priset och storleken är det viktigaste för svenskarna när de ska köpa ny tv enligt en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Electronics. Det gör skärmarna i Samsungs Neo QLED8K-serie till ett utmärkt val - vare sig man ska se den senaste storfilmen, titta på sport eller vill ha multi-view och följa flera kanaler samtidigt.

Stockholm – 17 maj, 2022 – Deltagarna i Samsung Nordic-undersökningen fick svara på totalt åtta frågor om sina tv-vanor och vad de värdesätter mest när de ska investera i en ny tv. De fick även uppge vilka funktioner de saknar mest på sin nuvarande tv och hur ofta de använder skärmen till annat än tv-tittande.

Hela 29 procent i undersökningen tycker att bildkvaliteten är allra viktigast när de ska välja ny tv-modell. Priset på skärmen spelar också stor roll menar 24 procent av de tillfrågade. 16 procent menar dessutom att storleken på skärmen är avgörande i valet av tv.

Samsungs Neo QLED 8K-skärmar är mellan 55 och 85 tum stora och de varierar i djup, från 15,2 mm till 18,1 mm, med detaljer i rostfritt stål.

- Den kraftfulla processorn i Samsungs QLED 8K-serie gör att bilden är fantastiskt detaljrik och verklighetstrogen. Kontrasten och ljusstyrkan är också enastående. Dessutom är ljudet i de här nya modellerna riktigt bra och det kan förhöjas ytterligare om man parar ihop tv:n med en Samsung Soundbar, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Fler än var femte uppger nämligen att ljudkvalitén är oerhört viktig när de tittar på tv, och närmare 40 procent vill ha en ljudkraftig soundbar om de skulle köpa en.

Fler användningsområden för en tv
Idag använder många skärmen till annat än att titta på tv. 26 procent gör det några gånger i veckan, 18 procent nästan varje dag. Vanligast är att lyssna på musik, följt av att spela spel och använda tv:n som datorskärm. Inte så konstigt eftersom många har arbetat hemifrån de senaste två åren och då använt tv-skärmen vid digitala möten.

- Det finns en Samsung-skärm för alla. Panelen på Neo QLED 8K är otroligt tunn och skärmen med den unika Infinity One-designen är verkligen imponerande, säger Magnus Nilsson.

För mer information om Samsungs Neo Qled 8K, besök samsung.com.

Om undersökningen
Undersökningen är gjord av YouGov på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ år svarat på frågorna. Undersökningen genomfördes i mars 2022.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667