Skip to content
Bespoke Life 2023: Samsung presenterar ny teknologi som kan göra varje dag bättre

Press release -

Bespoke Life 2023: Samsung presenterar ny teknologi som kan göra varje dag bättre

Samsung Electronics Co., Ltd. kommer under den tredje upplagan av Bespoke Life 2023, den årliga presentationen av nyheterna inom Bespoke-serien, påbörja ett nytt kapitel för sina hem- och vitvaror. Eventet sänds live via Samsungs hemsida, nyhetsrum och Youtube-kanal klockan 16:00 idag, 7e juni, för att ge möjlighet att ta del av företagets uppgraderade vision för hur ”Bespoke Life”-konceptet kan förbättra användarens upplevelse med hjälp av energieffektivitet, uppkoppling och design.

“Bespoke Life ger kraft åt Samsungs ambition att göra våra hem och framtiden mer energieffektiva genom att utmana hur de apparater som vi använder varje dag är designade”, säger Jong-Hee (JH) Han, Vice ordförande, VD och ansvarig för DX-divisionen (Device eXperience) på Samsung Electronics. “Genom att lansera nya kreativa sätt för användarna att ‘Bespoke their life’ (skrädddarsy sina liv), så ger våra senaste produkter och lösningar vem som helst möjligheten att uppleva en mer energieffektiv, uppkopplad och stilfull livsstil.”

“Sustainable Life” – Teknologi som kan ge positiv inverkan

Samsungs “Bespoke Life”-koncept skapades utifrån tron att hem- och vitvaror kan vara en nyckel till att skapa en mer energieffektiv morgondag. Därför kommer årets Bespoke-event att lyfta fram Samsungs insatser för att minska sin miljöpåverkan, som exempelvis ett nytt Less Microfiber™ Filter som är en enkel lösning för att minska mängden mikrofibrer och mikroplatser som släpps ut i avloppsvattnet hos tvättmaskiner.

Samsung designar om varje steg inom inköp och produktion till distribution, användning och återvinning för att bidra till minskad energienergiåtgång och lägre koldioxidutsläpp. Exempel på företagets hållbarhets-insatser inkluderar att driva cirkulära återvinnings-centraler, använda bioplast-material av spillolja i Bespoke-kylskåpens förvaringskorgar och öka användningen av återvunna fisknät. När en produkt har tillverkats, skickas den i Samsungs nya paketering där platstejp och plastband har ersatts med papper sedan början av det här året.

För att uppmuntra till energieffektivanvändande av produkter så fortsätter Samsung att öka antalet lösningar som gör det enkelt att spara energi. Det är därför som fem Bespoke-enheter i form av kylar, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner och luftkonditionering, liksom Samsungs Eco Heating System, kommer att innehålla en uppgraderad version av ”SmartThings AI Energy Mode” som snart finns tillgänglig i 65 länder1.

så fortsätter Samsung att minska mängden av mikrofibrer och mikroplaster som släpps ut i avloppsvattnet . Efter att ha skapat tvättprogram som reducerar utsläpp av mikrofibrer med så har Samsung och Patagonia återigen samarbetat för att nu lansera Less Microfiber™ Filter. Filtret kan fånga av de mikrofibrer som frigörs under ett tvättprogram. Om det används vid tvättning av två kilo tvätt, fyra gånger i veckan, så kan filtret hjälpa till att minska utsläppet av mikroplatser med upp till 132 gram per person och år – ungefär lika mycket som åtta halvlitersflaskor av plast. Less Microfiber™ Filter finns just nu att köpa i Korea och Storbritannien, och kommer att bli tillgängligt i flera länder inklusive Norden under årets tredje kvartal.

“Connected Life” – Banar vägen mot det hyperuppkopplade hemmet

“Bespoke” handlar om att skräddarsy enheter som förenklar och optimerar dina rutiner. Genom en högre grad av sammankoppling inom produktlinjen och att använda AI i fler produktkategorier så banar Samsung vägen för en ny era av hyper-uppkopplade hem.

Genom att kombinera de senaste uppgraderingarna av SmartThings med AI-teknologi så erbjuder Bespoke-produkterna en sömlös automatiserad upplevelse i hemmet där enheterna lär sig användningsmönster och personifierar funktioner baserat på det smarta hemmets form och livsstil. För att göra det enkelt att dra nytta av de här möjligheterna har Samsung meddelat att de integrerar support för Wi-Fi i över 90 procent av alla nya produkter och gör uppkoppling till en standard för kommande års produktlinjer.

Samsung har också presenterat lanseringen av Bespoke Jet AI – företages mest kraftfulla4 sladdlösa skaftdammsugare och världens första dammsugare som är verifierad av UL (Underwriters Labratories), en ledande oberoende säkerhetsvetenskaplig organisation, för AI. Genom att kombinera en sugkraft på 280 W5 med en kapacitet på upp till 100 minuter6 per laddning, erbjuder Bespoke Jet AI vad som krävs för att genomföra en noggrann städning. Läget för AI-städning, AI Cleaning Mode7, övervakar borstbelastning och sugkraft för att särskilja olika städmiljöer8 och typer av golv, för att automatiskt optimera inställningar som sugkraft och borsthastighet9 för att maximera städresultat, användningstid och manövrering. Dammsugaren består också av en ny heltäckande rengöringsstation; All-in-one Clean Station, som skapar en kraftfull snurrande cyklon för att omedelbart och effektivt tömma dammbehållaren.


“Stylish Life” – Tar personlig design till nästa nivå

De tre miljoner Bespoke-kylskåp som sålts globalt sedan produktlinjen lanserades ger en tydlig bild av kundernas stora intresse för produkter som erbjuder mer tillval och funktioner än traditionella standardlösningar. Idag fortsätter nytänkandet av vad produkter bör erbjuda att definiera Bespoke-designen – ett angreppssätt som ger en mer dynamisk och distinkt design varje gång som den adderas till en ny produktkategori.

Från och med i år består Bespoke-linjen av totalt 15 produktkategorier som finns tillgängliga i 52 länder. Varje expansion av produktlinjen gör det möjligt att tillgodose fler livsstilar och behov. Utifrån det så ökar Samsung antalet Bespoke-kylskåp genom lanseringen av Bespoke 4-Door Flex™ med Family Hub™+, och även nya side-by-side och kombinerade kyl/frysmodeller. Dessa är beräknade att komma till Norden 2024.

Kolla in fler nyheter och mer information på Bespoke Life 2023 den 7 juni klockan 16.00 på Samsungs YouTube-kanal, Samsung Newsroom, och Samsung.com.

___

[1] AI Energy Mode är för närvarande tillgängligt i 40 länder inklusive USA. AI Energy Mode planeras att expanderas i följande länder i juni: Grekland, Sydafrika, Dominikanska republiken, Luxemburg, Bulgarien, Slovakien, Argentina, Irland, Estland, Costa Rica, Kroatien, Puerto Rico, Finland. Ytterligare expansion är planerad för följande länder i september: Marocko, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman, Jordanien, Irak, Israel, Egypten, Kuwait, Turkiet, Tunisien.
[2] Testad med 2 kg huvtröjor av 100 % polyester, jämfört Synthetics cycle på Samsungs konventionella modell WW4000T och Less Microfiber cycle på WW9400B. Resultaten kan variera beroende på kläder och miljö. Testad av Ocean Wise Plastics Lab.
[3] Testad vid Ocean Wise Plastics Lab på modellen WW90T734DWH (med Synthetic cycle, cirka 2 kg tvätt av syntetisk textil) som jämfört mängden mikrofiber som frigörs med och utan Less Microfiber™-filtret installerat. Mängden beräknas genom att filtrera avloppsvatten genom ett 50um filter. Resultaten kan variera beroende på kläder och miljö.
[4] Baserat på testning av Korea Testing Laboratory, i enlighet med IEC62885-4:2020-standarden, med en handdammsugare (utan borste) i Jet-läge. Resultaten jämfördes med den angivna sugeffekten för sladdlösa skaftdammsugare med 200W sugkraft som finns tillgänglig på marknaden (baserat på försäljningsdata mellan januari och december 2022, sammanställd av ett oberoende marknadsundersökningsinstitut).
[5] Baserat på testning av Korea Testing Laboratory, i enlighet med IEC62885-4:2020-standarden. Mäts vid inloppet av det icke-motoriserade verktyget när dammbehållaren är tom, med Jet Mode och ett batteri med stor kapacitet som är fulladdat. Resultaten jämfördes med den angivna sugeffekten för sladdlösa skaftdammsugare med 200W sugkraft som finns tillgänglig på marknaden (baserat på försäljningsdata mellan januari och december 2022, sammanställd av ett oberoende marknadsundersökningsinstitut). Resultaten kan variera beroende på faktisk användning.
[6] Den angivna drifttiden är baserad på användning av ett batteri med stor kapacitet vid lägsta effektnivå med ett icke-motoriserat verktyg anslutet. Resultaten kan variera beroende på faktisk användning.
[7] AI-funktioner och prestanda kommer att uppdateras och uppgraderas kontinuerligt genom SmartThings.
[8] Förmågan att identifiera olika städmiljöer kan påverkas av yttre förhållanden.
[9] Borstens rotationshastighet (rpm) kan endast justeras när du använder Active Dual Brush.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667