Följ Samsung Electronics Nordic AB

Både frost- och rostfritt: Fransk kökskänsla från Samsung

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2012 10:00 CEST

För första gången lanserar Samsung ett kombinerat kyl- och frysskåp med franska dörrar. Med ny design, mer utrymme och en utdragbar fryslåda är detta så långt ifrån ett standardkylskåp man kan komma.

Det senaste tillskottet bland Samsungs vitvaror har en helt ny design. En bred gemensam kyldel bakom två dörrar kombineras med en stor separat frysdel nedtill. Med samma yttermått som Samsungs välkända side-by-side-skåp har det nya kyl- och frysskåpet hög lagringskapacitet tack vare nyutvecklad isoleringsteknik och tunnare väggar.

Iskuber och dricksvatten i dörren
I den vänstra dörren finns en kontrollpanel med led-display där både kyl- och frysskåpets inställningar enkelt justeras. Det finns även en inbyggd vatten- och isdispenser som med hög kapacitet producerar is. Välj mellan iskuber och krossad is, utan att ens öppna frysen.

När man väl vill öppna frysen gör den utdragbara fryslådan det både enkelt och ergonomiskt att hitta rätt bland frysvarorna. Och tack vare självavfrostning krävs ingen extra tid för underhåll, utan såväl frysens insida som råvaror hålls fria från frost.

En kyl i kylen
Det är även möjligt att anpassa temperaturen i en specifik del av kylskåpet, om man exempelvis vill tina kött i en lägre temperatur. Samsung har även utvecklat olika tekniker som optimerar luftfuktigheten, vilket leder till att frukt och grönsaker håller längre. Bland annat har kylen och frysen helt separerade och oberoende kylslingor. Och varje hyllplan och låda har utrustats med egna luftventiler vilket ger en precis temperatur och snabb temperaturåterställning efter att dörren öppnats och stängts.

RFG23UERS1/XEE är ett kombinerat kyl- och frysskåp med franska dörrar. Det rymmer totalt 520 liter (kylskåp 396 liter, frysskåp 124 liter) och är 90,8 centimeter brett, 177,4 centimeter högt och 61,4 centimeter djupt (71,2 centimeter med dörr). 426 kilowattimmar per år, energiklass A+, led-belysning för klart ljus, mer utrymme och låg energiförbrukning. Med självavfrostning, förhöjd luftfuktighet (Twin Cooling Plus) och luftventiler i varje låda och på varje hyllplan (MutliFlow) bevaras temperaturen vilket ger god livsmedelsförvaring. Inbyggd vatten- och ismaskin. Med ett rekommenderat butikspris på 26 000 kronor når modellen butiker i början av september.

Bifogade filer

PDF-dokument