Skip to content

Press release -

Användarupplevelsen i fokus för Samsung på IFA-mässan

Berlin, Tyskland – 31 augusti, 2016 – På Samsungs presskonferens i Berlin idag visade man hur företaget arbetar för att skapa den bästa användarupplevelsen, genom en bredd av nya produkter och partnerskap för den europeiska marknaden inom vitvaror, bild och underhållning. Under presskonferensen betonades att allt Samsung skapar föds ur en vilja att berika människors vardag med innovativ teknik som gör skillnad i människors liv.

En mer verklighetsnära TV-upplevelse
Under presskonferensen presenterades Samsungs nya Quantum Dot TV, den 88 tum stora KS9800 som erbjuder den ultimata bildkvaliteten och, som med alla Samsungs SUHD TVs, en skärm som klarar att producera upp till en miljard färger. Det innebär att detaljer och färger kommer ännu närmare verkligheten. Samsung erbjuder nu det största utbudet av SUHD TVs i Europa, med 19 storlekar från 43 till 88 tum, vilket visar på flexibiliteten hos Quantum Dot. Samsung presenterade också världens första välvda Quantum Dot datormonitorer – den nya CF791 med en 34 tums Ultra Wide QHD-skärm och CFG70 som är den första välvda datormonitorn med en millisekunds svarstid för rörliga bilder och uppdateringsfrekvens på 144 hertz för att maximera spelupplevelsen.

Samsung är idag det enda företaget som erbjuder konsumenter helt kadmiumfria Quantum Dot TVs vilket betonades av gästtalaren Jason Hartlove som är President och vd för Nanosys och en av världens främsta auktoriteter inom Quantum Dot-teknik. Hartlove visade på att Quantum Dot är ett av de mest stabila och pålitliga skärmmaterialen i världen och möjliggör oöverträffad prestanda och miljövänliga skärmar med lång livslängd. Samsung passade även på att presentera en ny 10-års garanti för sina SUHD TVs med Quantum Dot vilket tydligt visar på förtroendet för teknologin.

Tv:n blir ännu smartare
På presskonferensen introducerades även innehållsplattformen till SUHD TV, Smart Hub, och nya innehållssamarbeten för HDR. Man kommer även att expandera Samsungs TV Plus-tjänst, som redan visat sig populär i Sydkorea, till både USA och Europa.

Samsung visade också upp nya Samsung Smart Remote som ger användaren möjligheten att lätt styra alla uppkopplade enheter i hemmet med en enda kontroll. Så att du enkelt kan byta mellan dessa utan att behöva jaga runt efter en speciell fjärrkontroll.

Slutligen understryker Samsung sin position som ledande i Europa när det gäller ljud i hemmet. I Berlin visade man upp produkter som Samsungs Wireless Audio 360-serien och HW-K950 Soundbar med funktionen Dolby Atmos® ljudteknik för ett bioliknande flerdimensionellt ljud. Detta kombinerat med företagets SUHD TV, UHD Blu-ray-spelare och HDR innehåll gör Samsung till det enda företaget som erbjuder den kompletta 4K-hemmabioupplevelsen.

Smarta och snygga vitvaror för alla hushåll
Samsungs vilja att utveckla och förbättra användarupplevelsen stannar inte i vardagsrummet. Under de senaste tre åren har Samsungs vitvaruaffär vuxit fem gånger snabbare än resten av marknaden i Europa. Framgångssagorna för nya produkter så som tvättmaskinen AddWash, som först presenterades under IFA 2015, har gjort Samsung till det ledande premiumvarumärket för tvättmaskiner i Frankrike, Polen, Italien och Storbritannien. På IFA 2016 presenterade Samsung två nyheter i AddWash-serien – AddWash Combo, som tar bort behovet av en separat torktumlare, och AddWash Slim, som passar in i ett mindre hushåll utan att för den delen kompromissa med tvättkapaciteten.

Utifrån djuplodande studier av vad de europeiska konsumenterna verkligen vill få ut av deras kök presenterar Samsung tre nya serier för inbyggnadsvitvaror för köket - Contemporary Line med inbyggt kylskåp, Black Line som har en semi-matt svart yta som ger ett modernt och tidlöst utseende och originalet Chef Collection. Förutom dessa nya vitvaror presenterade Samsung också att den sensationella Family Hub kommer till Europa. Detta flaggskeppskylskåp är utrustat med Twin Cooling Plus™ och Precise Chef Cooling™-teknik för att maximera matens livslängd och minimera matsvinn. Dessutom är kylskåpet utrustat med tre kameror på insidan så att man alltid vet vad man har i kylskåpet när man till exempel ska handla.

Family Hub har även en 21.5 tums Full HD pekskärm som gör att man kan använda den som interaktiv whiteboard för anteckningar, visa fotografier eller använda som kalender för hela familjen. Digitalt innehåll, så som film eller musik, kan direkt laddas upp via pekskärmen eller via mobiltelefoner och surfplattor. Det nya kylskåpet Family Hub är ett perfekt exempel på hur Samsung omdefinierar köksupplevelsen.

Gear S3
Redan dagen innan presskonferensen presenterades Samsung Gear S3 för första gången. Den nya smartklockan blandar traditionell tidlös klockdesign med smart teknik för en snyggare och smartare vardag. Gear S3 klarar sig bra på egen hand tack vare inbyggd GPS, vilket betyder att användaren inte behöver plocka upp telefonen för att få kartbeskrivningar – praktiskt vid exempelvis cykling. Med den inbyggda högtalaren kan du svara på samtal direkt via klockan när du har händerna upptagna med annat och tack vare ett internminne på 4 GB kan användaren lagra musik direkt i klockan.

Tillsammans med Bluetooth® Low Energy och en batteritid på 4-5 dagar, beroende på användning, är Gear S3 inte lika beroende av tillhörande telefon vid användning som sin föregångare. Gear S3 är också IP68-certifierad, vilket gör den damm- och vattentålig och således en optimal klocka för alla typer av väder.

Den nya smartklockan kommer i två olika utföranden, modellerna Frontier och Classic. Gear S3 Frontier har en sportigare och mer kraftfull look som blandar design med funktion. Den är utvecklad för att fungera i alla situationer och miljöer, vare sig det är jobb eller fritid. Gear S3 Classic hämtar sin inspiration från det minimalistiska och eleganta som återfinns hos de mest ikoniska klockorna genom tiderna.

För ytterligare information om nyheter presenterade under IFA 2016, vänligen besök: https://news.samsung.com/global/

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667