Gå direkt till innehåll
AKG lanserar nya hörlurar i Sverige – unik ljudprofil i stilren design

Pressmeddelande -

AKG lanserar nya hörlurar i Sverige – unik ljudprofil i stilren design

Samsungägda AKG presenterar två par nya hörlurar i Sverige, flaggskeppet N700 och Y600. De nya over ear-hörlurarna kombinerar AKG:s unika ljudprofil, som älskats av musiker och ljudintresserade i decennier, med förstklassig brusreducering, hög komfort och stilren design.

Stockholm, 23 april 2020 – Samsungägda AKG lanserar nu de nya over ear-hörlurarna N700 och Y600 i Sverige. N700 är flaggskeppsprodukten med AKG:s unika ljudprofil som uppskattats av musiker och ljudkonnässörer i decennier. Med N700 kan användarna upptäcka flerdimensionella toner och höra varje ljudlager såsom upphovspersonerna tänkt sig, vilket ger en ljudupplevelse i världsklass. N700 har förstklassig aktiv brusreducering som gör att användaren kan lyssna ostört på bussen, under flygresan, i stadsbullret eller andra miljöer där ljudet runt omkring annars riskerar att förstöra upplevelsen. Brusreduceringen gör det även möjligt för användarna att sjunka in i total tystnad för att slappna av eller koncentrera sig vid exempelvis studier eller jobb.

– AKG har en lång och stolt historia av att producera ljudprodukter i toppklass och på Samsung har vi jobbat länge med dem som leverantör av hörlurar och ljudteknologi till våra telefoner och surfplattor. Med AKG N700 på den svenska marknaden blir det möjligt för fler att ta del av AKG:s premiumlurar, referensljudet och att kunna njuta av ett rent studioljud med brusreducering oavsett om man ligger på soffan eller är på språng, säger Rikard Skogberg, produktchef på Samsung i Norden.

Trådlösa N700 kopplas enkelt samman med dina mobila enheter via Bluetooth. Hörlurarna har en batteritid på 23 timmar vid full laddning, vilket gör att du kan fylla närmare ett helt dygn med sköna ljudupplevelser, vare sig det handlar om musik, poddlyssning eller total tystnad. Utöver förstklassig brusreducering har hörlurarna även Ambient Aware- och Talk Thru-teknik som, när de aktiveras, gör det möjligt att höra mer av vad som händer i din omgivning samt kunna prata med människor runtomkring dig utan att ta av dig lurarna.

N700 kommer i en elegant och bekväm design med formbara, vadderade lurar och justerbar huvudbygel som gör att de sitter perfekt. De finns tillgängliga i svart och viks enkelt ihop och får plats i väskan eller jackfickan.

Y600 – för de unga, uttrycksfulla och kreativa
Nu kommer även Y600 till Sverige. Y600 är också trådlösa over ear-hörlurar som både har AKG:s unika ljudprofil samt aktiv brusreducering. De har även utrustats med funktionerna Ambient Aware och Talk Thru som gör att du kan ta in och kommunicera med din omvärld utan att ta av dig hörlurarna. Y600 har en stilren och modern design och kommer i tre färger; svart, guld och silver. Vid full laddning räcker batteritiden för att lyssna på musik eller poddar via bluetooth i hela 25 timmar.

AKG N700 finns idag i butik med ett rekommenderat pris på 2990 SEK.

AKG Y600 kommer till butik i slutet av april med ett rekommenderat pris på 1990 SEK.

Produktspecifikation N700 och Y600

N700 Y600
Typ Trådlösa hörlurar med brusreducering Trådlösa hörlurar med brusreducering
Ljud 30 OHM, 10-20kHz 32 OHM, 10-24kHz
Bluetooth Version 4.2 Version 5.0
Batteri Polymer Li-ion (3.7V, 800 mAh), 23 h batteritid (BT & ANC) Polymer Li-ion (3.7V, 610 mAh), 25 h batteritid (BT & ANC)
Anslutningar 3.5 mm och USB C. 3.5 mm och USB C.
Vikt 278 g 322 g
Färg Svart Svart, Guld och Silver.
Codec SAMSUNG SCALABLE CODEC, SBC, AAC UHQ / AAC / SBC
Kompatibilitet Android & iOS Android & iOS

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material