Skip to content
Äntligen säljstart: Europas första 4g-mobil Samsung Galaxy S II LTE i butik

Press release -

Äntligen säljstart: Europas första 4g-mobil Samsung Galaxy S II LTE i butik

Efterlängtad som få. Men snabbare än någon annan. Europas första 4g-mobil Samsung Galaxy S II LTE har landat i Sverige. Nu kommer de till butikerna.

– Det skulle vara spännande att få veta vem som blir först i Europa med att köpa en 4g-mobil, säger Michael Alström, Samsungs nordiska produktchef för nya mobiltekniker.

Sedan Samsung lanserade världens första 4g/lte-modem för två år sedan har frågan ställts när den första 4g/lte-mobilen kommer. Nu är den här och heter Galaxy S II LTE.

– Någon måste ju vara först, säger Michael Alström på Samsung.

För oss svenskar är det extra kul att Sverige blir först ut i Europa med att sälja Galaxy S II LTE. Det är Tele2 och Telia som har kommit så långt med sina 4g-nät att det nu är dags för kunderna att på allvar kunna dra full nytta av den fjärde generationens mobilnät, det snabbaste mobila bredband som finns på marknaden idag med en teoretisk nedladdningshastighet på 100 megabit per sekund.

Galaxy S II LTE är ett nytt syskon till Samsungs försäljningssuccé Galaxy S II. Liksom Galaxy S II är Samsungs nya 4g-mobil både en smart mobil och ett supersnabbt modem där upp till åtta olika enheter kan dela på ett och samma mobila bredband via en inbyggd hotspot. På så vis har man alltid med sig sitt bredband även när man är på resande fot.


Fakta Galaxy S II LTE: Smart pekskärmsmobil med stöd för 4g med lte. Skärm på 4,5 tum av typen super-amoled plus med 800x480 pixlars upplösning. Android 2.3, gränssnitt TouchWiz. 1,5 gigahertz Snapdragon-processor med dubbla kärnor. 16 gigabyte internminne och stöd för microSD-kort (upp till 32 gigabyte), wifi 802.11 (a/b/g/n), hotspot-funktion, NFC (skriva och läsa taggar) och AllShare. Kamera på åtta megapixlar med led-blixt samt videokamera för full hd (1080 pixlar). Snabbskrivfunktionen Swype. Mått 129,8 x 68,8 x 9,49 millimeter, vikt 130,5 gram. Batteri: 1850 mAh. Stöder lte 2600/1800/800 mhz, hspa+ och hsupa+ 2100/900 upp till 42 megabit per sekund, edge/gprs 1900/1800/900/850. Rekommenderat återförsäljarpris: 6 300 kronor.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts