Följ Samsung Electronics Nordic AB

A3-skrivare ny marknad för Samsung

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2011 09:00 CEST

Samsung lanserar nu sin första serie av A3-skrivare. I och med satsningen på nya multifunktionsskrivare för de stora formaten tar Samsung klivet in i ett nytt segment på företagsmarknaden och den offentliga sektorn där Samsung nu tar ett helhetsgrepp på skrivarsidan.  

Satsningen på den nya serien av multifunktionella A3-skrivare innebär ny mark för Samsung. Med färgskrivaren CLX-9350ND som flaggskepp är siktet inställt på att inta positionen som en framträdande helhetsleverantör av skrivare till företag, där skrivaren inte bara skriver ut utan också skannar, kopierar, faxar och skickar dokument via e-post. Vare sig det rör sig om rapporter i A4-format eller ritningar i A3-format.

– I dag står Samsung för cirka 20 procent av marknaden för A4-skrivare i Sverige enligt analysföretaget IDC. Nu tar vi ett större grepp på marknaden, och satsningen på A3-skrivare innebär att vi kan erbjuda företag ett komplett utbud av skrivare och multifunktionsskrivare, säger Hans Gustavsson, nordisk försäljningschef för skrivare på Samsung.

Stor pekskärmspanel visar miljöpåverkan
Samsung har utrustat den nya multifunktionsskrivaren CLX-9350ND med en av de största pekskärmspanelerna på marknaden. På den 8,9 tum stora lcd-skärmen får företaget inte bara en god överblick över menyer, funktioner och inställningar. Man kan dessutom övervaka och simulera utskrifternas miljöpåverkan och ändra inställningar på utskrifterna för att skapa en så liten påverkan som möjligt. Mätresultatet kan också användas i företagets arbete med miljösatsningar eller miljömål.

Säkra lösningar för konfidentiella utskrifter
Att på ett säkert sätt skriva ut dokument med känsliga uppgifter är ofta ett gissel hos företag, och kanske särskilt hos myndigheter, inom bankväsendet eller vårdområdet. Samsungs nya A3-skrivare har därför ett antal inbyggda funktioner som ökar säkerheten kring utskrifter, exempelvis genom att regelbundet radera minnet i skrivarens hårddisk, lösenordsskydda utskrifter eller kryptera dokument som skickas som mejl från skrivaren.

Fakta: CLX-9350ND är en multifunktionsskrivare för färgutskrifter upp till A3-format. Anpassad för företagens behov av skrivare, kopiator, skanner och fax. Lätt att hantera via lcd-pekskärmsmeny i färg på 8,9 tum (1 024 x 600 pixlar). Upp till 35 färgutskrifter per minut. Webbaserad hantering av inställningar via Samsungs plattform eXtensible Open Architecture (XOA). Upp till 250 gigabyte arbetsminne. Eco-funktion med simulering av koldioxidutsläpp samt el- och pappersförbrukning. Operativsystem: Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7, Mac OS x10,5 ~ 10,6 samt Linux. CLX-9350ND ingår i en serie med multifunktionsskrivare där Samsung erbjuder såväl färgskrivare som skrivare för svartvita utskrifter. Serien tillgänglig hos återförsäljare från mitten av september. Rekommenderat återförsäljarpris för CLX-9350ND vid lansering: från ca 42 000 kr (baskonfiguration).

Prova att skriva ut på Samsungs nya A3-skrivare!
Mejla ditt A3-dokument till skrivutA3@samsung.se

Bifogade filer

PDF-dokument