Följ Samsung Electronics Nordic AB

3d-tv via Viasat och Samsung

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2010 09:00 CET

Som första skandinaviska tv-operatör börjar Viasat Broadcasting med sändningar i 3d. Tjänsten Viasat 3D är ett partnerskap mellan Samsung och Viasat Broadcasting. Därmed får den svenska tv-publiken möjligheten att titta på filmer och direktsänd fotboll i det omtalade 3d-formatet.

– Viasat 3D via en Samsung-tv är nästan en bättre upplevelse än att sitta på arenan och se matchen där, säger Robert Widerström, nordisk marknadschef för Samsung Consumer Electronics.

Viasat 3D är initialt en on-demandtjänst som den internationella mediakoncernen Modern Times Group MTG AB idag lanserar. Tjänsten blir tillgänglig för Viasats Broadcastings satellitkunder via deras digitala OnDemand-box. I utbudet ingår streaming av on-demand 3d-filmer. Dessutom kommer Viasat även att erbjuda direktsända 3d-matcher från slutfasen av den nuvarande säsongen av UEFA Champions League. Viasat Broadcasting är den första skandinaviska betal-tv-operatören som lanserar en 3d-tv-tjänst.

Viasats nuvarande digitala OnDemand-boxar klarar 3d-sändningarna, men man behöver en tv som stödjer 3d. Samsung, som var först ut i Sverige med 3d led-tv, har det bredaste utbudet av tv-apparater som klarar 3d. Sjutton olika modeller från 40 tum upp till 65 tum, i led-, lcd- och plasma-teknik.

– Samsung är pionjärer på 3d-området. Vi var först med 3d-led-tv och vi var först med blurayspelare för 3d. Försäljningen av 3d-tv har varit framgångsrik i Sverige. Enligt analysföretaget GfK har 10 400 3d-tv sålts i Sverige under perioden januari fram till oktober, säger Robert Widerström.

Lanseringen av Viasat 3D är ett samarbete mellan Samsung och MTG.

– Med Viasat 3D blir det en ny epok för tittarna. För filmälskaren är 3d verkligen en extra dimension. Vilken känsla att sedan kunna se finalspelet av Champions League i Viasats 3D. Det är ju nästan bättre än att vara på själva arenan. Man sitter närmare spelarna och följer bollen enklare. Ifall det var offside eller inte avgör du tack vare djupet som du får genom 3d-sändningen. Och verkade offsiden vara tveksam blir det garanterat tydligt på reprisen. Även den såklart i 3d, säger Robert Widerström.

Bifogade filer

PDF-dokument