Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Uppdatering om Galaxy Note7

Tidigare den här månaden stoppade vi försäljningen av Galaxy Note7 som en försiktighetsåtgärd och presenterade ett utbytesprogram för Galaxy Note7 - http://www.samsung.com/se/note7exchange/ för att ersätta alla produkter. Även om det bara har varit ett fåtal rapporterade incidenter – och ingen i Europa – så är våra konsumenters säkerhet vår högsta prioritet och vi vill göra allt vi kan för att ge våra konsumenter bästa möjliga stöd runt detta.

Mot den bakgrunden vill vi ge en bild av vilka åtgärder vi har vidtagit för att minimera risken för våra konsumenter och eventuella besvär som detta kan innebära:

1) Vi har skickat direktmeddelanden till alla Note7-produkter som har aktiverats i Europa där vi uppmanar konsumenter att stänga av produkten och lämna tillbaka den dit den köptes så snart som möjligt.

2) Vi informerar de konsumenter som har en Galaxy Note7 löpande om de senaste uppdateringarna via vår hemsida, e-post till konsumenter och uppdateringar i relevanta sociala kanaler.

3) Vi arbetar nära operatörer och återförsäljare för att säkerställa att Note7-användare kan ersätta sina produkter med en ny och vi räknar med att leveranserna av Note7 i Norden kan starta i oktober.

4) Vi samarbetar med relevanta tillsynsorgan och institutioner över hela Europa för att säkerställa att de får information och känner till våra planer.

5) Vi arbetar dygnet runt med våra leverantörer för att säkerställa att tillverkningsprocesserna och processer för kvalitetssäkring håller högsta kvalitet. Utifrån våra inspektioner är vi nu säkra på att problemet med batterier är helt åtgärdat i de nya ersättningsprodukter som levereras till konsumenter inom kort.

6) För att kunderna ska känna sig trygga med att de har rätt produkt så kommer alla nya Note7-produkter att märkas med en svart fyrkant på förpackningen så att man enkelt kan se att de tillhör den nya leveransen.

Hanna Brenner, Communications Manager, Samsung Norden, kommenterar: “Våra konsumenters säkerhet är vår högsta prioritet och därför uppmanar vi alla som har en Note7 att stänga av den och lämna tillbaka det dit den köptes så snart som möjligt. Vi kommer att ersätta produkterna genom vårt utbytesprogram och räknar med att leveranserna av Note7 i Norden kan starta i oktober. Vi är verkligen tacksamma för våra konsumenters förståelse och tålamod och uppmanar alla som har frågor att kontakta oss på 0771-726786 eller besöka http://www.samsung.com/se/note7exchange/ för den senaste informationen. 

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667