Gå direkt till innehåll
Samsungs förpackningar blir mer miljövänliga

Nyhet -

Samsungs förpackningar blir mer miljövänliga

Som ett led i Samsungs hållbarhetsarbete byts nu plastförpackningar ut mot återvunnet material och papper. Förpackningar som används till produkter alltifrån mobiler, wearables, tablets, TV och vitvaror kommer att bytas ut till miljövänligare alternativ och vi kommer att få se en ny materialdesign för bl.a. laddare.

Den 27 januari gick Samsung ut med sin plan för att börja använda mer miljövänligt och återvunnet material i sina förpackningar. Under första halvan av 2019 kommer plasten som används i förpackningarna att bytas ut mot mer miljövänligt material såsom återvunnet/biobaserad plast och papper.

För att implementera denna ändring har Samsung tillsatt en specifik arbetsgrupp som kommer se till att kvalitetssäkra så att den nya designen inte bara uppfyller Samsungs innovativa grundtanke, utan också att det nya miljövänliga materialet håller god kvalitet.

Detta utbyte kommer ske för alla förpackningar av alltifrån mobiler, wearables, tablets, TV och vitvaror. Exempelvis kommer Samsungs telefonladdare att få ett nytt icke-glansigt material som drar ner på den totala mängden plast som används i produktionen. Plastpåsarna som skyddar vitvaror kommer att bytas ut till påsar som är gjorda av återanvänt material och bioplast.

Vidare kommer Samsung framöver bara att använda papper vars fibermaterial är certifierade av globala miljöorganisationer som “The Forest Stewardship Council”, “Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme” och “The Sustainable Forestry Initiative for packaging and manuals by 2020.”

Planen är 2030 att använda 500.000 ton av återvunnen plast och att samla in 7.5 miljoner ton av slängda produkter.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material