Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung och My Dream Now lanserar app för ungas nätverkande

Nyhet   •   Jun 08, 2020 12:00 CEST

Tillsammans med samarbetspartnern My Dream Now lanserar Samsung nu en app som ger unga möjligheten att skapa kontakter i arbetslivet. Appen fungerar som en digital mötesplattform där unga får träffa representanter från arbetslivet och där de kan få studieinspiration, idéer om framtida karriärmöjligheter samt stöd för att följa sina drömmar.

När unga registrerar sig i appen kan de söka på olika yrken, företag och universitet vars område de funderar på, och därefter kan de hitta specifika registrerade kontakter inom deras intresseområden. Alla representanter från arbetslivet har frivilligt registrerat sig med Bank-ID och ställer upp på att svara på frågor via en chatt. Vid tillfällen då det inte alltid är möjligt att träffas fysiskt är tanken att appen ska fungera som ett komplement att hjälpa unga få vägledning genom trygga vuxna kontakter. Tanken är att alla ungdomar, oavsett deras bakgrund och förutsättningar, ska ha möjligheten att hitta sina egna kontakter i arbetslivet.

”Digitaliseringen innebär stora möjligheter, och genom att samarbeta med andra och ta fram nya lösningar skapar vi meningsfull innovation. Det är viktigt att finnas där unga finns, och med den nya appen skapas möjlighet för unga att träffa kontakter i arbetslivet både fysiskt och digitalt.” Anna Rydén, Corporate Citizenship Lead, Samsung.

Samsung har samarbetat tillsammans med My Dream Now sedan 2018 och sedan dess har representanter från Samsung besök ett flertal högstadie- och gymnasieskolor samt tagit emot studiebesök för att svara elevers frågor om arbetslivet och inspirera dem till att följa sina drömmar.

Ladda ner appen på Google Play eller App Store. 

Läs mer om hur Samsung jobbar med att möjliggöra för framtida generationer här.