Gå direkt till innehåll
Samsung For Impact - 15 bolag klara för Impact Startup!

Nyhet -

Samsung For Impact - 15 bolag klara för Impact Startup!

Nu är det klart vilka 15 bolag som klarat sig vidare i acceleratorprogrammet Samsung for Impact som genomförs med Impact Startup!

Under våren väntar ett intensivt program där handplockade affärsutvecklare tillsammans med mentorer från Samsung hjälper teamen med affärsmodeller, skalbarhet och uppväxling. Dessutom hägrar ett pris till vinnande företag på 100 000 kronor och möjlighet för att samtliga bolag att pitcha framför investorer.

– Vi har 15 fantastiska bolag att jobba med, som alla på sitt sätt kan göra betydande skillnad i samhället om de växlar upp sin verksamhet, säger Yasemin Arhan Modéer, programansvarig på Impact Startup.

Impact StartUp är en accelerator för bolag som sitter inne med möjliga lösningar på samhällets utmaningar och genomförs tillsammans med Samsung For Impact. Lyckas bolagen bara växa, blir deras samlade positiva inverkan också mycket större. Målet med acceleratorn är att hjälpa företagen att koppla den impact de skapar till sin affär, bli investeringsbara, skalbara, samt ekonomiskt, socialt och klimatmässigt hållbara.

– Vi behöver nya lösningar på de utmaningar samhället står inför och impact startups sitter ofta på ideerna. Som ett av världens ledande teknikföretag vill Samsung For Impact dela med oss av vår innovationskraft och hjälpa dessa fantastiska entreprenörer att lyckas, säger Elin Wallberg, Corporate Citizenship Manager på Samsung Electronics Nordic.

Av de 50 inkomna ansökningarna till vårens program, sållades 28 bolag ut till den första träffen. Under tre kunskapsfyllda dagar lades grunden för acceleratorprogrammet, samtidigt som bolagen fick arbeta med att ta fram korta pitchar för att visa hur väl rustade de var för att klara av att vara en del av acceleratorn.

Nu är det klart vilka bolag som går vidare. Deltagarna i Impact Startups acceleratorprogram våren 2020 är:

Facil Clothing (Stockholm)

Seeqest (Stockholm)

Plasticfri (Stockholm)

Scriin (Stockholm)

Sopköket (Stockholm)

Tebrito (Stockholm)

August No Stress (Malmö)

Nordiska Hampa (Malmö)

House of Hemp (Malmö)

Sire fastigheter (Malmö)

Blue Biopower (Malmö)

ProgressMe (Malmö)

First&Ten (Malmö)

Oyama (Malmö)

Lupinta (Malmö)

Om Impact StartUp Sweden

Impact StartUp är ett nordiskt acceleratorprogram för impactbolag där den första svenska upplagan går i Stockholm och Malmö mellan januari och juni 2020. Syftet är att hjälpa unga företag som löser samhällsproblem att skala upp både sin affär och sin positiva inverkan på samhället. Detta är en del av en samordnad nordisk storsatsning med målet att Norden ska bli en stark impact-startup-miljö.

Svensk huvudpartner: Samsung

Mer information: http://www.mynewsdesk.com/se/samsung/pressreleases/samsung-svensk-huvudpartner-i-impact-startup-en-ny-nordisk-acceleratorsatsning-2948782

Samarbetspartners i Norden:

– Ferd Sosiale Entreprenører (Norge)

– Den Sociale Kapitalfond (Danmark)

– Arvo (Finland)

För mer information, kontakta:
Elin Wallberg, Samsung: +46 70 757 48 22, e.wallberg@samsung.com
Jenny Carenco, Impact StartUp: +46 70 637 76 36, jenny@impact-startup.se
Yasemin Arhan Modéer, Impact StartUp: +46 70 992 80 48, yasemin@impact-startup.se

Ämnen

Presskontakt

Elin Wallberg

Elin Wallberg

Corporate Citizenship & Partnerships Manager