Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Samsung, Atea och Gleerups startar skolprojekt om digitalt lärande

Samsung, Atea Sverige och Gleerups inleder ett samarbetsprojekt med fem högstadieskolor i Sverige där frågan hur digitala verktyg på bästa sätt kan bidra till utveckling i skolan studeras.

Stockholm – 8 september, 2015 – Samsung Norden inleder nu samarbetsprojektet ”Det digitala lärandets möjligheter” tillsammans med Atea Sverige och Gleerups Utbildning. Projektet omfattar fem högstadieskolor runt om i Sverige och initialt deltar 70 lärare och 380 elever. Målet med projektet är att bidra med ny kunskap om hur digitala verktyg kan användas i utbildningssyfte och utforska hur man på bästa sätt skapar en digital inlärningsmiljö där varje elev har förutsättningar för att lära. Projektet kommer följas av Åke Grönlund, professor i Informatik och Matilda Wiklund, lektor i Pedagogik

– Hittills har fokus i skolan legat mest på själva tekniken, men detta projekt fokuserar på det viktigaste i skolan, nämligen lärandet - vad eleverna kan göra med teknikens hjälp. Hur lärare och elever bäst kan nyttja digitala läromedel samt att man får tillgång till den kompetensutveckling som behövs för att driva det förändringsarbete som sker i en digital lärmiljö säger professor Åke Grönlund.

Samsung bidrar med tekniken till projektet, såsom interaktiva skärmar och surfplattor. Gleerups tillhandahåller digitala läromedel i form av interaktiva böcker. Och Atea Sverige bidrar med kompetensutveckling i form av inspiration och handledning för de deltagande skolornas skolledare och pedagoger.

– Syftet med projektet är att bidra till ökad kunskap om det digitala lärandet. Vi vill stödja skolan i den pågående digitala utvecklingen genom att integrera både teknik, så som interaktiva skärmar, surfplattor, med digitalt innehåll samt kompetensutveckling, säger Elin Wallberg, ansvarig för Corporate Citizenship på Samsung Norden. 

Ny kunskap om digitalt lärande
Projektet ”Det digitala lärandets möjligheter” pågår under tre läsår med start hösten 2015. Projektet kommer att bedrivas som en pilotverksamhet och följa flera klasser genom högstadiet. Vålbergsskolan i Karlstad, S:t Olofsskolan i Sigtuna, Strömsnässkolan i Markaryd, Runby skola i Upplands Väsby samt Björkenässkolan i Löddeköpinge deltar i studien.

Om Atea
Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Atea bistår kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns Atea på ett 30-tal orter och omsätter närmare 10 miljarder konor och har 1 900 medarbetare. Atea Sverige ingår i Ateakoncernen, som är noterad på Oslobörsen. För mer information, besök www.atea.se

Om Gleerups
Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag är vi ca 60 anställda och omsätter 150 miljoner kronor. För mer info se gleerups.se

Ämnen

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material