Skip to content
Välmående i den upp- och ihopkopplade världen

Blog post -

Välmående i den upp- och ihopkopplade världen

Det är fantastiskt att se vilka möjligheter som den digitala utvecklingen leder till. Men samtidigt som samhället blir mer upp- och ihopkopplat blir det viktigt att reflektera över hur utvecklingen stöder vårt mentala och fysiska välmående och att teknikutvecklingen sätter vår hälsa i fokus.

Vi lever i ett samhälle som blir alltmer upp- och ihopkopplat. Smartphonen är inte längre bara en telefon utan även din bank, underhållning, mataffär, lärare och så mycket mer. Din TV kan svara på dina röstkommandon och du kan starta din tvättmaskin utan att du ens behöver finns i rummet. Allt fler saker i din vardag börjar bli uppkopplade och ihopkopplade i ett digitalt ekosystem som tillför många positiva effekter för samhället och individen.

Men i det uppkopplade livet börjar fler och fler fundera över om hur mycket tid som spenderas framför skärmarna, fysisk aktivitet, sömnen samt känslan av att ständigt bli avbruten och inte vara närvarande i nuet. Samsung anser att det är viktigt att teknikutvecklingen stöder människors välmående och vi, individer och samhälle, måste förbereda oss med kunskap och verktyg som gör att vår hälsa värnas på ett hållbart sätt.

Ett hälsosamt uppkopplat liv innebär att använda sin skärmtid på ett meningsfullt sätt, att kunna koppla bort och ner, ha tid till motion, ostörd sömn och tid med våra nära och kära.

Vi på Samsung har vår egen plattform S-Health där vi uppmuntrar till ett hälsosammare liv genom att bland annat kunna hjälpa våra användare med sin kost, träning och stresshantering. Vår senaste S10:a har bland annat en minskning av mängden blåljus som skärmen utstrålar. Det är också viktigt att lägga ifrån sig tekniken ibland och bara vara. Att slå av onödiga pushnotiser och att inte ha med sig mobilen i sovrummet. S10:an innehåller också Googles "Digital Wellbeing," en funktion som gör att användaren kan kartlägga hur de använder sin smartphone. Detta i sin tur kan leda till att vi börjar göra mer medvetna val om hur ofta och hur mycket vi använder vår smartphone.

Allt vi gör, gör vi med våra användares bästa i åtanke. Vi vill att det vi gör ska underlätta deras liv - och här ingår självklart att de ska må så bra som möjligt i den upp- och ihopkopplade världen som vi lever i idag. 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content