Gå direkt till innehåll
Samsung lanserar handtvätts-app till sina smartklockor

Blogginlägg -

Samsung lanserar handtvätts-app till sina smartklockor

Världshälsoorganisationen (WHO) har rekommenderat flera åtgärder för att minska smittspridning, däribland kontinuerlig handtvätt. Handtvätten behöver enligt sjukvårdspersonal och experter ta minst 20 sekunder för att vara effektiv. Men i takt med att dagarna går är vi många som glömmer att tvätta händerna så ofta och ordentligt som vi borde. För att hjälpa Samsunganvändare på vägen har Samsungs utvecklare nu tagit fram appen Hand Wash, som är en app för smartklockorna Galaxy Watch. Hand Wash hjälper användaren bibehålla en god handhygien genom att regelbundet påminna om handtvätt och se till att varje tvätt tar minst 20 sekunder.

Hand Wash har förinställda påminnelser som användaren kan justera baserat på sina egna tider och behov. Varje gång användaren påbörjar en handtvätt registrerar Hand Wash tidsåtgången och berättar med en vibration efter 25 sekunder att man är klar. Fem sekunder är för att slå på kranen och ta tvål och 20 sekunder är till för själva tvätten. Hand Wash kommer också påminna användaren om man missat något av de schemalagda besöken vid handfatet.

Utöver praktisk tidtagning och påminnelser är syftet med appen att hjälpa användare att följa och bli medveten om sina dagliga rutiner för handtvätt – för att över tid utveckla en hälsosam vana. Hand Wash kompletteras med en elegant urtavla som gör det smidigt för användaren att följa sina rutiner. Urtavlan visar också tiden som gått sen den senaste handtvätten för att göra användaren uppmärksam på sin hygien i realtid.

Galaxy Watch-användare kan nu ladda ner Hand Wash från Galaxy Store.

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material