Gå direkt till innehåll
Samsung i Almedalen 2019

Blogginlägg -

Samsung i Almedalen 2019

Almedalsveckan är över för i år och vi på Samsung är glada över att teknologi och innovation som möjliggörare för hållbar utveckling var ett högaktuellt ämne som diskuterades.

Samsung anordnade ett fullsatt seminarium kring hälsa och välmående i den alltmer ihop- och uppkopplade världen. Diskussionen baserades på rapporten som Samsung släppt tillsammans med Fryshuset genom verksamheten Ungdomar.se. Syftet med rapporten är att ge unga en möjlighet att göra sina röster hörda och ge sin bild på sitt uppkopplade liv. I panelen deltog bland annat ungdomsrepresentanter från Fryshuset, telekombranschen och forskare. Det som diskuterades var hur det uppkopplade livet påverkar oss människor och hur vi tillsammans kan samverka för att ta fram lösningar för en hälsosam och hållbar teknikanvändning. Det var fantastiskt att se så stort engagemang från både paneldeltagare och publik.

Claudia Enzi, Sustainability Officer på Samsung Electronics Nordic, var inbjuden att delta i en paneldiskussion om hur offentliga aktörer kan upphandla digitala tjänster för att nå de globala hållbarhetsmålen:

”Det var stärkande att höra att samarbete mellan parter nämndes som nyckelord genom hela diskussionen. Offentlig upphandling har en stor potential för att driva hållbarhetsfrågor och det kräver löpande dialog och bra samarbete för att skapa mest medborgarvärde. Dessutom är mod och tillit viktiga förutsättningar för att lyckas.” Claudia Enzi.

Läs mer om Samsungs samhällsengagemang och initiativet Well Connected här och lyssna på paneldiskussionen med Claudia Enzi här.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Elin Wallberg

Elin Wallberg

Corporate Citizenship & Partnerships Manager

Relaterade nyheter