Skip to content
Så tar Samsung One UI 3 med Android 11 användarupplevelsen till nya höjder

Blog post -

Så tar Samsung One UI 3 med Android 11 användarupplevelsen till nya höjder

Förnyad design, förbättrade anpassningsmöjligheter och bättre kontroll över de funktioner som du använder flitigast. Här är nyheterna med One UI 3 som kommer hjälpa dig få mer gjort varje dag.

Nu har Samsung lanserat One UI 3, den senaste uppgraderingen av sitt användargränssnitt som blir tillgänglig med Android 11 OS. One UI 3 börjar rullas ut från och med nu till Galaxy S20-enheter i Europa och kommer bli tillgänglig för fler regioner och enheter, så som Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold och S10-serien under nästkommande månader. Uppdateringen blir tillgänglig för de flesta Galaxy A-enheter under första halvan av 2021.

En ny och uppdaterad design som ger en bättre upplevelse
Designuppgraderingarna i One UI 3 betyder mer enkelhet och elegans för Galaxy-användare. I gränssnittet har de funktioner som du använder mest – som hemskärmen, låsskärmen, notifieringar och snabbpanelen – fått en visuell uppgradering för att hjälpa dig att enkelt se den viktigaste informationen. Nya visuella effekter så som dimmer/oskärpa för notifieringar hjälper dig snabbt se det viktigaste och förnyade widgets håller din hemskärm organiserad och stilren.

One UI 3 ser inte bara annorlunda ut, det känns annorlunda också. Mjukare rörelseeffekter och animationer i kombination med haptisk feedback gör det trevligare än någonsin att navigera i telefonen. Låsskärmen utseende har förbättrats och känslan i fingrarna när du swipar eller trycker på knappar känns mer realistiska – varje skärm och varje tryck har förnyats. Förflyttning mellan enheter flyter också på mer naturligt då One UI har funktioner som stödjer hela ekosystemet av Galaxy-enheter.

Förbättrade funktioner för vardagen hjälper dig att få mer gjort
One UI 3 är utvecklad med ordet enkelhet i fokus. Förnyade widgets för låsskärmen hjälper dig kontrollera musik, se viktig information så som möten i kalendern utan att behöva låsa upp enheten. Det är nu mer intuitivt att hålla koll på meddelanden och konversationer då notifieringar av meddelande-appar samlas i mitten av skärmen för att snabbt läsa och svara på meddelanden. Infinity-helskärmsläget för videosamtal skapar en layout som tar dig närmare personen du pratar med
Med One UI 3 får även kameran mer kraft. Förbättrad AI-baserad zoom för foton, förbättrat autofokus och auto-exponering hjälper dig fånga ännu bättre bilder. Utöver det så hjälper galleriet dig organisera och snabbare hitta bilder. Om du sveper uppåt när du tittar på en specifik bild får du direkt upp relaterade bilder. Du kan även alltid återskapa redigerade bilder tillbaka till original, även efter du sparat dem.

Ännu fler möjligheter att anpassa telefonen efter dig
Vi vill att användare ska ha friheten att anpassa sitt användargränssnitt så som de vill ha det. Vare sig det handlar om att slå av och på Mörkt läge eller dela Mobil hotspot så ska det kunna göras enkelt med ett svep och ett tryck genom nya sätt att anpassa snabbpanelen. Du kan också dela bilder, videos och dokument lättare än någonsin tidigare. Genom att kunna anpassa delningsskärmen kan du ”pinna” de oftast använda delningsdestinationerna, vare sig det är en specifik kontakt, meddelande-app eller email. Utöver det så låter One UI dig hantera olika profiler som kan anpassas efter exempelvis arbete och privat användning, vilket gör att du behöver oroa dig mindre för att skicka saker till fel person.


         Snabbpanelen har förnyats mellan One UI 2 (vänster) och One UI 3 (höger)

För att anpassa ytterligare så kan du placera widgets på Hemskärmen och justera hur transparent den ska vara för att bättre matcha med din skärmbakgrund eller ändra designen och färgen på klockan för Always On Display på låsskärmen. Utöver det kan du till och med lägga till videosamtal på samtalsskärmen för ingående/utgående för att underlätta mer personliga samtal.

One UI 3 har utvecklats med användaren i fokus, vilket inkluderar en rad nya appar för digitalt välmående som hjälper dig identifiera och förbättra dina digitala vanor. Du kan snabbt och enkelt se information om ditt användande som visar veckovisa förändringar i skärmtid och få hjälp med att ta mer välinformerade beslut om hur och när du använder din Galaxy-enhet

Allt utefter Samsung fortsätter att utveckla Galaxy-upplevelsen kommer One UI få ännu fler uppdateringar tillsammans med kommande flaggskeppslanseringar under 2021.

För mer information om One UI, se: www.samsung.com/one-ui

Related links

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances