Skip to content
Unpacked Berlin: Samsung tjuvstartar årets IFA

Press release -

Unpacked Berlin: Samsung tjuvstartar årets IFA

Innan portarna formellt slås upp till årets IFA-mässa i Berlin presenterade Samsung en rad spektakulära nyheter. Galaxy Note II, Androidkameran Galaxy Camera och nya konceptet ATIV baserat på Windows 8, med en smartphone, en surfplatta och två smart-pc.

Redan dagen före sin officiella presskonferens på IFA tjuvstartade Samsung genom att visa upp flera spännande produktnyheter.

Så användbar:
Revolutionen är här – möt Galaxy Note II
På endast tio månader sålde Galaxy Note i tio miljoner exemplar. En konceptsuccé som Samsung nu vidareutvecklat och förenat med alla smarta fördelar som Galaxy S III utrustats med. Och mycket mer därtill. På IFA presenteras nästa generations Note som förstår användaren, Galaxy Note II. Smalare och tunnare än föregångaren kommer den rustad med Jelly Bean (Android 4.1) som stöder nya, spännande tjänster och funktioner och bjuder på suverän grafisk kapacitet. Så revolutionerande.

En Note är en Note. Precis som sina föregångare har Note II pennans alla fördelar, nu kombinerade med flera helt nya, smarta funktioner. Håll in knappen på S Pen och klipp ut bilder som du sedan klistrar in i ett annat dokument i det förbättrade S Note. S å kreativ.

Det räcker att svepa med handen över din Note så vaknar den till liv och skärmen lyser upp med en överblick över nya meddelanden, missade samtal, väder och mycket annat. Sväva med pennan över ikoner och du får en förhandsvisning om vad som döljer sig bakom. Perfekt för att snabbt gå igenom dagens skörd av e-post. Ligger pennan kvar på skrivbordet samtidigt som du är på väg till mötesrummet vibrerar Note II för att berätta att den saknar sin ägare. Så uppmärksam.

Den stora och ljusstarka hd superamoled-skärmen på 5,5 tum är med sitt 16:9-format anpassad för att uppleva film och annat rörligt innehåll. Note II har en 1,6 GHz quad core-processor och ett kraftfullt batteri på 3 100 milliampere. Så effektiv.

Pop-up play känner du igen från Galaxy Note 10.1. Med ett flyttbart och svävande videofönster kan man fortsätta se på video samtidigt som man surfar eller umgås med vänner på sociala nätverk. Med pop-up web kan du öppna en webbläsare varsomhelst på skärmen och öppna en webb-länk utan att växla mellan fönster. Så flexibel.

Note II når svenska butiker i oktober och har ett rekommenderat butikspris på 6 800 kronor.   

Alltid uppkopplad:
Androidkamera med Jelly Bean och 3g-stöd inleder ny era
Idag presenterar Samsung en helt ny produktkategori. En kamera med Android, quad core-processor och 3g-stöd. Kameran är den första i världen med det senaste operativsystemet Android 4.1, eller Jelly Bean, samt 3g-stöd. Detta har kombinerats med en högpresterande BSI CMOS-sensor med 16 megapixlar och ljusstark optik (f2.8/23mm/21 x optisk zoom).

Vad innebär det? Att du kan utnyttja din kamera på ett sätt som inte varit möjligt förut. Med ett användargränssnitt du känner igen kan du surfa, ladda ner appar via Play Butik, skicka sms och bilder eller posta inlägg i sociala medier. Du kan också redigera bilder och video. Allt direkt i din kamera.

Med den 4,8 tum stora hd-pekskärmen lämpar sig Galaxy Camera inte bara för att arbeta direkt i kameran, utan fungerar också utmärkt för att visa upp dina alster för vänner direkt på skärmen. Eller använd AllShare och visa innehåll trådlöst på andra smarta enheter med skärm. Istället för att ha sina lagrade bilder utspridda på allehanda usb-minnen, hårddiskar och smarta telefoner används med fördel de medföljande 50GB i molntjänsten Dropbox. Lagras bilderna där kommer man lätt åt de från de flesta uppkopplade enheter.

Självutlösare i all ära, men det bästa vore att slippa springa fram och tillbaka för att få den perfekta uppställningen framför kameran. Och det slipper man med Galaxy Camera. Tack vare röststyrningen kan man både zooma och knäppa av genom att ge sin kamera direktiv när man står framför den.

Samsung har återigen lyckats med bedriften att få plats med väldigt mycket teknik på väldigt litet utrymme. Med Galaxy Camera kombinerar Samsung företagets styrkor och arvet från Galaxy-familjen. Användare kan äntligen nyttja bild- och fotoapplikationer fullt ut, tack vare den avancerade optiken. Knäpp av, redigera och posta knivskarpa bilder oavsett var du befinner dig. Med Galaxy Camera är du alltid uppkopplad.

Galaxy Camera når svenska butiker i oktober och har ett rekommenderat butikspris på 5 000 kronor.

Baserat på Windows 8:
Samsung skapar ett eget ekosystem med ATIV
Nu är sann konvergens möjlig. För första gången kan man ha precis samma användarupplevelse på en smartphone, surfplatta och smart-pc. Med det nya konceptet ATIV har Samsung skapat ett komplett ekosystem som har samma gränssnitt och innehåll – ditt eget – oavsett enhet.

Stäng ner en enhet och starta upp en annan och du har samma innehåll vid fingertopparna. ATIV-produkterna bygger på Windows 8, det pekbaserade operativsystemet, och med flexibilitet och rörlighet som ledord fungerar ATIV lika bra hemma, på kontoret och på språng.

ATIV S – Smartphone snabb som blixten
Att vara Samsungs första smarta telefon med det pekbaserade operativsystemet Windows Phone 8 är inte det enda attributet som gör ATIV S så attraktiv. Med den snygga och stilrena formgivningen blir ATIV S föremål för allas uppmärksamhet och något man gärna pratar om. Den är också snabb. Så snabb att den når 42mbit/s. Det vill säga lte-hastigheter, via 3g-nätverket. Det betyder filöverföring till och från molnet i blixthastighet. Tillsammans med det förinstallerade Office-paketet gör det ATIV S till det perfekta arbetsverktyget.

Det stora och kraftfulla batteriet gör det möjligt att arbeta en hel dag utan att ladda, trots stora filer och mycket data. Trots batterikapaciteten är ATIV S endast 8,7 millimeter tunn. Lägg den bredvid en ATIV Tab och dela filer via NFC. Eller varför inte byta digitalt visitkort med kollegor och vänner?

Vill man inte dela filer och data utan bara konsumera media är ATIV S skön att vila ögonen på. Med en 4,8-tums hd super amoled-skärm får man utmärkt skärpa och kontrast. ATIV S når svenska butiker under november och har ett rekommenderat butikspris på 5 000 kronor.


ATIV Tab – ett nytt sätt att jobba
Surfplattan ATIV Tab är det perfekta komplementet till en laptop när man behöver vara extra rörlig. Den supertunna surfplattan har en 10,1 tum stor skärm fast mäter endast 8,9 millimeter och väger inte mer än 570 gram. Med en kraftfull arm-processor och operativsystemet Windows RT med Metro-gränssnittet från Windows 8 får användaren en pc-upplevelse, det lilla formatet till trots.

Använd en smartphone och skapa en hotspot när wifi inte är tillgängligt. Anslut tangentbord, skrivare, monitor eller mus utan problem via usb- och mikro-hdmi-portarna för extra produktivitet. NFC-stöd finns också, så ATIV Tab delar gärna med sig av sitt innehåll till ATIV S.

Med Windows 8 kan man fortsätta arbeta precis där man slutade sist, även i Office-program. Ett tryck på startknappen och du har direkt tillgång till allt. När man vill slappna av och se på sina favoritserier kan man göra det ordentligt med upp till 13 timmars videouppspelning på en enda laddning. ATIV Tab når butiker under november månad och har ett rekommenderat butikspris på
6 500 kronor.


ATIV Smart PC Pro – laptop och platta i ett
Står valet mellan prestanda och mobilitet? Med ATIV Smart PC Pro slipper du välja. Tack vare smart design och en Intel Core i5-processor får användaren en kompromisslös laptop och datorplatta i ett. Med ett tangentbord som dockas magnetiskt växlar man enkelt mellan de två olika lägena beroende på vad man vill göra.

Vid skrivbordet? Docka plattan vid tangentbordet och arbeta som med en laptop. Gå på möte? Ta med dig datorplattan och använd den för att presentera det du skapat. Med den interaktiva pennan
S Pen är det dessutom möjligt att skriva, rita, skissa och redigera direkt på den ljusstarka 11,6 tum stora pls-skärmen. ATIV Smart PC Pro bygger på Windows 8 och är därför kompatibel med traditionell Windows-miljö och kan enkelt kopplas in i existerande system.

Samsung lanserar även ATIV Smart PC, en tunnare och lättare version som med fördel används till både nytta och nöje. Med Intel Clover-T på insidan kan man fortfarande skapa och vara produktiv. Man bestämmer själv hur – med S Pen, tangentbordet eller med fingret på pekskärmen. Precis som med storebror växlar man mellan datorplatta och laptop med bara ett klick. ATIV Smart PC har en batteritid på upp till tio timmar.

ATIV Smart PC Pro blir tillgänglig senare i höst med ett cirkapris på 15 600 kronor.  ATIV Smart PC når butiker i november och har ett rekommenderat butikspris på 8 000 kronor.  

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667