Följ Samsung Electronics Nordic AB

Tv-världen är inte längre platt – årets nya modeller från Samsung

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2014 10:00 CEST

Upplev detaljer i Ultra HD, välvda skärmar och nya smarta funktioner

Stockholm den 7 april 2014 – Att Samsungs nya tv-modeller lanseras är ett lika säkert vårtecken som att fåglarna kvittrar. Årets modeller, som introducerades under CES-mässan i januari, når svenska butiker i slutet av april. Här presenteras en översikt av årets smarta tv-nyheter från Samsung.

Två UHD-modeller
UHD står för Ultra High Definition och innebär fyra gånger så hög upplösning som Full HD. Den nya tekniken ger en extremt detaljrik bild med levande färger, även på större skärmar. Nu lanserar Samsung två olika UHD-modeller – men en sak skiljer dem åt. HU7505 är platt, medan toppmodellen HU8505 är välvd. Något som ger en mer omslutande tittarupplevelse, även snett från sidan. Som en extra trygghet är Samsungs UHD-modeller redo för att i framtiden uppdateras till eventuella nya UHD-standarder.

Även 8-serien blir välvd
Samsungs 8-serie har under flera år varit en av marknadens populäraste tv-modeller. I år har den klassiska modellen uppdaterats på flera olika plan. Det mest iögonfallande är den välvda skärmen. Övriga modeller i 7- och 6-serien är fortsatt platta med upplösning i Full HD.

Ett smart 2014
Samtliga Samsungs Smart TV har försetts med en rad nya smarta funktioner. Med Multi Link Screen är det möjligt att dela upp skärmen i upp till fyra mindre skärmar för att bland annat ta del av relaterat innehåll online. Smart Control är en helt ny fjärrkontroll med kombinerad touch- och rörelsesensor som gör det intuitivare än någonsin att styra tv:n. Funktionen Instant On gör att tv:n startar på mindre än två sekunder. Precis som i fjol lanserar Samsung Smart Evolution Kit. I år släpps en version för UHD-modeller från 2013, och en version för Full HD-modeller från 2012 och 2013.

De nya modellerna når svenska butiker succesivt under andra halvan av april. Vid köp av en Samsung UHD-tv innan den 1 augusti 2014 ingår sex månaders prenumeration på Netflix. Se bilaga för tekniska specifikationer, priser och tumstorlekar.

PRESSKONTAKT
Erik Juhlin (smart-tv, audio, IT, b2b)   +46 703 355 874  e.juhlin@samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER
PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument