Skip to content
Spel i 3d med Samsungs nya datorbildskärm

Press release -

Spel i 3d med Samsungs nya datorbildskärm

Inte nog med att Samsungs nya datorbildskärm SA950 är ett genombrott designmässigt för hur vi uppfattar att en datorbildskärm ska se ut. Därtill gör den anspråk på att bli datorspelarens nya favorit.
Med Samsungs datorbildskärm SA950 kan man spela i 3d. Den visar 120 bilder per sekund, jämfört med 60 bilder per sekund i vanliga datorbildskärmar.

 

För två år sedan lanserade Samsung den första datorbildskärmen med 3d på marknaden. Det nya tillskottet bland Samsungs datorbildskärmar med 3d är SA950, som premiärvisades för spelentusiaster vid WCG Samsung National Finals på Dreamhack-festivalen i Jönköping i helgen.

 

Samsungs nya datorbildskärm med 3d visar 120 bilder per sekund, något som kan jämföras med vanliga datorbildskärmar som visar 60 bilder per sekund. Den höga bildhastigheten innebär att den tredimensionella bilden får en hög kontrast och gör dessutom att spelfigurernas rörelser blir följsamma snarare än hackiga. SA950 har också utrustats med en låg responstid på 2 millisekunder, vilket också bidrar till att rörelserna i bilden rör sig snabbt utan att skapa eftersläpningar när figurerna rör sig snabbt och kanske just ska till att anfalla motståndaren.

 

Vill man inte använda den 27 tum stora led-skärmen till spel kan man förstås koppla in bluray-spelaren och titta på film i 2d eller 3d-format, lyssna på musik eller titta på bilder. Eller bara surfa runt på internet. Naturligtvis fungerar SA950 också som en tvådimensionell datorbildskärm, och man växlar mellan 3d och 2d-format genom ett enkelt tangenttryck.

 

Designen sticker ut tack vare att elektroniken har placerats i foten och stödet ligger på sidan av skärmen, och det ser närmast ut som att datorbildskärmen vilar i luften. Dessutom är SA950 bara cirka 10 millimeter tunn, och tar inte mycket plats på bordet. SA950 är minst sagt lika intressant att titta på när den är avstängd som i aktivt läge.

För att kunna se filmer eller spel i 3d behöver man 3d-glasögon. Ett par aktiva 3d-glasögon följer med SA950.

Modellen finns även i en version vid namn TA950 med inbyggd hdtv-mottagare för sändningar via det markbundna nätet och via kabel-tv-nätet.

 

Fakta: Samsung SA950 är datorbildskärm med upplösning på 1920x1080 pixlar, inbyggd 3d-funktionalitet, responstid två millisekunder. 27 tum stor led-skärm med UltraClear panel och 120 hz, 11 mm tunn. 170/160 grader betraktningsvinkel. I butik i slutet av juni till rekommenderat pris 5 800 kronor.

Topics

Categories

Contacts