Skip to content
Samsungs Ultra Touch det bästa av två världar

Press release -

Samsungs Ultra Touch det bästa av två världar

Med stilmobilen Ultra Touch erbjuder Samsung det bästa av två världar. Den har nämligen både pekskärm och framskjutbar knappsats. Samsungs toppmodell inom stilsegmentet blir en av företagets fokusmodeller under 2009. Ny skärmteknologi borgar för bättre film- och multimedieupplevelse. Ultra Touch väntas komma till Norden i maj.

Samsung Ultra Touch offentliggörs en vecka innan den internationella mobilmässan Mobile World Congress öppnar i Barcelona. Där presenterar Samsung sin nya vision för pekskärmsmobiler i frontlinjen.

- Vi är inriktade på att stärka vårt utbud ytterligare av pekskärmsmobiler genom att introducera flera valmöjligheter för att erbjuda en mobil för varje livsstil, säger JK Shin, globalt ansvarig för Samsungs mobiler.

Precis som sina föregångare i serien Ultra gör Ultra Touch anspråk på att omdefiniera synen på mobildesign och teknologi. Ultra har positionerats som Samsungs stilvarumärke inom mobiler.

Ultra Touch är stilmobilen med det bästa från två världar. Den är varken eller. Den är både och. Den har både pekskärm och framskjutbar knappsats. Med pekskärmen är användaren redo att både surfa i bredbild på webben och att anpassa mobilen med egna personliga ikoner för favoritfunktionerna, widgets. Med den framskjutbara knappsatsen känner användaren igen sig.

Film- och multimedieupplevelsen i bredbild blir starkare med en 2,8 tums oled-skärm. Den ger Ultra Touch en särdeles kontrastrik skärm även i starkt solljus. Bildupplevelsen förstärks av snabbare bilduppdatering och naturligare färger. Pekskärmens menysystem har vidareutvecklats från Touchwiz med ett intuitivt användargränssnitt. Touchvibration bekräftar menyvalet på pekskärmen.

Med åttamegapixelkamera, gps-navigering, fm-radio, videokamera, musikspelare och blixtsnabbt mobilt bredband fyller Ultra Touch begreppet multimedia med mening. Givetvis har den också alla nödvändiga funktioner för att hantera vardagen och jobbet. Och bloggaren kan ladda upp senaste tankarna eller bilderna direkt från Ultra Touch.

Det första intrycket av mobilen är dess generösa antirepbehandlade pekskärm subtilt inramad av en smal röd linje. Chassiet skvallrar om påkostat material i borstad metall. Skjut fram knappsatsen - i karaktärsstarkt rött liksom den framskjutande undersidan som hopskjuten döljer kameran. Finns även i blå färgversion. I Norden i maj.

Ultra Touch har mobilt bredband på 7,2 mbps, har fyrbandsstöd för gsm, tvåbandsstöd för 3g och kan anslutas till bluetooth 2.1 eller via usb 2.0. 2,8 tums oled-skärmen har en upplösning på 240 x 400 pixlar, är av wqvga-typ och visar 16 miljoner färger. FM-radio med RDS. Stillbildskamera med åtta megapixlar, autofokus och smajl- och ansiktsigenkänning. Med cmos-sensor och dubbla fotolampor av lysdiodtyp. Videofilmning med 30 bilder per sekund och stöd för filmvisning av DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV9 / MPEG4. Musikspelaren har ljudförbättringskretsen DNSe. Har musikigenkänning. Stöder de flesta ljudformat och blåtandsstereo. GPS, inbyggd Route 66. Geotaggning. Internt minne på 80 mb plus minneskortsplats, upp till 16 gb extra. Microsoft active sync för Outlook. Mått: 110 x 51.5 x 12.7 millimeter.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667