Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs succémobil glänser nu också i vitt

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2011 13:00 CEST

Samsungs smarta mobil Galaxy S II glänser som aldrig förr. Den vita ytan lyser upp även den gråaste vardagen samtidigt som den stora skärmen på 4,3 tum ger en knivskarp bildkvalitet. Galaxy S II ligger dessutom tryggt och bekvämt i handen då den bara är 8,49 millimeter tunn, väger lätt och har en ergonomisk och greppvänlig form.

– Vi vill ge våra kunder valfrihet. Vill man ha en vit design som ger en känsla av stil och finess eller en tuff svart design så erbjuder vi nu en Galaxy S II för båda smaker, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.  

Samsungs smarta pekskärmsmobil Galaxy S II lanserades i våras och har blivit en riktig försäljningssuccé.  På endast 85 dagar såldes den i fem miljoner exemplar. Därtill har den utnämnts till årets mobiltelefon av EISA, en sammanslutning av ett femtiotal elektroniktidningar i Europa, med motiveringen att man kan göra vad man vill med en Galaxy S II. Även nordisk press har lovordat modellen.

Mejl, Facebook och Twitter och Swype samlat på ett ställe  
Det är enkelt att hålla kontakt med nära och kära i Galaxy S II. Telefonboken sammanlänkas nämligen med exempelvis e-post, Facebook och Twitter och samlar korrespondens och uppdateringar på ett ställe, Social Hub. Kamerafantasten blir inte heller besviken då Galaxy S II utrustats med åtta megapixlar och videoinspelning i full-hd. Skrivfunktionen Swype gör det dessutom möjligt att skriva textmeddelanden avsevärt snabbare jämfört med traditionell textinmatning, eftersom fingret dras mellan bokstäverna istället för att tangenterna trycks ner.

Den som vill lyssna på musik samtidigt som man tittar på bilder eller skickar meddelanden till vänner och bekanta kan göra det utan att prestandan i telefonen påverkas. Detta tack vare operativsystemet Android 2.3 och en dubbelkärnig processor på 1,2 gigahertz, vilket innebär att hjärtat i Galaxy S II slår väldigt fort med en nedladdningshastighet på upp till 21 megabit per sekund.

Fakta: Galaxy S II är en pekskärmsmobil med 4,3 tum super-amoled plusskärm (480x800 pixlar). Storlek: 125,3 x 66,1 x 8,49 millimeter. Vikt: 117 gram. Främre kamera på två megapixlar, bakre kamera på åtta megapixlar och led-blixt även för videosamtal, videokamera för full-hd (1 080 pixlar). Snabbskrivfunktionen Swype. Android 2.3, gränssnitt TouchWiz. 1,2 gigahertzprocessor med dubbla kärnor, 16 gigabyte internminne. Mobilt bredband (hspa+) med stöd för 21 megabit per sekund. Stöd för Flash 10.2. Wifi 802.11/n och AllShare. Batteri: 1650 mAh. Finns i vit och svart färg. I butik i mitten av september. Rekommenderat återförsäljarpris: 5 000 kr.

Bifogade filer

PDF-dokument