Skip to content
Samsungs snabbast sålda mobil någonsin

Press release -

Samsungs snabbast sålda mobil någonsin

Samsungs pekskärmsmobil S5230 är Samsungs snabbast sålda mobiltelefon någonsin. Sedan världslanseringen i maj har fem miljoner exemplar sålts. Ingen annan Samsungmobil har sålts i så många exemplar på så kort tid. Intresset för pekskärmsmobiler har aldrig varit så starkt som nu.

Globalt har fem miljoner S5230 sålts, 2,8 miljoner enbart i Europa. Försäljningsprognosen visar att i november har hela tio miljoner S5230 sålts världen över. Den populära mobilen toppar försäljningslistor i europeiska länder som Frankrike, Storbritannien, Holland och Italien.

I Norden lanserades S5230 - som i vissa länder även kallas för Samsung Star - i butikerna under juni och blev snabbt en favorit bland kunderna. Förutom rika funktioner är priset attraktivt. Modellen finns i rosa, svart och vitt.

- S5230 har fått ett väldigt positivt mottagande. Att det är en pekskärmsmobil som slår försäljningsrekordet är inte förvånade. Våra undersökningar visar att pekskärmsmobiler är det som just nu är hetast också på den nordiska mobiltelefonmarknaden, säger Michael Alström, nordisk produktmarknadschef för Samsungs mobiltelefoner.

Fler ser nu pekskärmens fördelar jämfört med vanlig knappsats. I en nordisk TNS Gallup-undersökning om pekskärmsmobiler, genomförd på Samsungs uppdrag, framkom att över två tredjedelar vill ha en pekskärmsmobil som nästa mobiltelefon. De intervjuade efterfrågar stor bildskärm med möjlighet att surfa och för multimedia, exempelvis att se film.

Samsung har hittills presenterat 13 pekskärmsmobiler för den nordiska marknaden. Förutom S5230 är det Omnia, Omnia HD, Omnia Pro, Omnia II, Omnia Lite, Ultra Touch, TouchWiz, Jet, Blue Earth, Galaxy, Pixon12 och S5600. Fler kommer.

S5230 har en 3 tums stor pekskärm. Inbyggd 3,2 megapixelkamera med leendeigenkänning och klarar uppspelning av videoformaten h.263/h.264/mpeg4/wmv samt ljudformaten mp3/aac/aac+/wma/eaac+/amr/midi/sp-midi/i-melody/wav. Radio med rds. TouchWiz gränssnitt med widgets. Internetläsare. fotoblogg, musikigenkänning, bluetooth och usb 2.0. Internt minne på 50 megabyte och plats för minneskort, microSD. Finns i butik: 2200 kronor.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667