Följ Samsung Electronics Nordic AB

​Samsungs smartaste år hittills

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2014 09:00 CET

2014 har varit ett spännande år inom teknikens värld med en rad revolutionerande nyheter från Samsung, vilket gjort utbudet av smarta produkter större än någonsin. Curved UHD TV, wifistyrd tvättmaskin och en klocka som gör det möjligt att ringa och skicka meddelanden direkt från armen, är några av produkterna som Samsung lanserat under året.

STOCKHOLM, Sverige – 12 december, 2014 – Det senaste årets trender pekar mot att vardagsteknik inte bara ska berika utan också underlätta våra liv. Samsungs tvättmaskin WW9000 är ett framstående exempel på detta. Med ett knapptryck på mobilen startas, pausas och styrs tvättmaskinen enkelt, oavsett om du är hemma eller på språng. Samtidigt erbjuder Samsungs trådlösa högtalarsystem Multiroom full kontroll över hemmets alla högtalare, och låter dig spela musik från Spotify direkt från mobilen eller surfplattan.

– Samsung ligger i framkant vad gäller innovativ vardagsteknik. De smartphones och smarta klockor vi lanserar i år hjälper användaren att förenkla vardagslivet genom att ge möjligheter att kontrollera fler saker i hemmet från mobilen, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

En annan nyhet som lanserades under året var Samsung Food Showcase, ett kylskåp med tvådelat förvaringsutrymme. Genom att placera en större del av hylldjupet i en separat innerdörr underlättas organiseringen och du får en tydlig överblick över matvarorna. Insidan blir överskådlig och lättillgänglig, vilket minskar risken för bortglömda rester och matsvinn.

Produkter som omsluter dig
En platt bildskärm är så 2013. Samsung har under det senaste året lanserat allt från tv och monitorer till smarta klockor i välvda former.

– En välvd bildskärm ger en bättre betraktningsvinkel mot alla delar av skärmen, vilket resulterar i en djupare och mer omslutande bildupplevelse. Vi har även presenterat en tv-skärm som med ett knapptryck förvandlas från plan till välv framför ögonen på tittaren, säger Klas Söderström, nordisk produktchef för tv på Samsung.

Att bära med sig tekniken på armen är en annan trend som utvecklats under året. Samsungs senaste modell Gear S gör det tack vare sitt egna SIM-kort möjligt att både ringa och skicka meddelanden direkt från handleden, utan att du behöver ha en telefon i fickan. Den låter dig även följa och förbättra din träning då den registrerar förbränning och annan viktig statistik under träningspasset.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument