Skip to content
Samsungs app Smart view gör mobilen till en extra tv

Press release -

Samsungs app Smart view gör mobilen till en extra tv

Med Samsungs nya app Smart view kan du ta med tv:n i den smarta mobilen Galaxy S II. Nu behöver du inte längre missa en minut av dina favoritprogram på grund av matlagning, oväntade besök eller andra små störningar i vardagen. Det är bara att lämna tv-soffan och fortsätta titta på programmet i mobilen samtidigt som du rör om i kastrullen.

 

Med den nya appen Smart view erbjuder Samsung en lösning på konflikter i tv-soffan som inte kräver att du köper fler tv-apparater. Den gör i stället din smarta mobil Galaxy S II till en extra tv och dessutom en fjärrkontroll.

 

Nästan alla känner igen situationen: Just när mördaren ska avslöjas i tv-deckaren, när favoritlaget får straff i fotbollsfinalen, eller när kärleksparet äntligen får varandra i slutet av filmen – då händer något som gör att du missar ögonblicket du väntat på. Som en dörrklocka som ringer, en middag som måste lagas, eller att barnen eller din partner kräver att få titta på något annat. Nu kan du ta med dig tv-programmet eller filmen i mobilen.

 

Varför inte låta barnen låna din telefon och se sin älsklingsfilm på dvd eller bluray i lekrummet medan du lutar dig tillbaka bekvämt i tv-soffan och fortsätter titta på nyheterna? Eller flytta dig och telefonen till sängen, balkongen eller badrummet för en ostörd tv- eller filmstund? Med en Samsung Galaxy S II och en Samsung smarta 3d-led-tv av årets modell i 7- eller 8-serien kan du via ditt hemmanätverk föra över bilden och ljudet trådlöst från tv:n till telefonen. Du kan även titta på film och lyssna på musik från en bluray- eller dvd-spelare, en dator eller någon annan enhet ansluten till din smart-tv via hdmi.

 

En annan funktion för att förenkla vardagen är att Smart view-appen låter dig använda telefonen som fjärrkontroll till tv:n. Fjärrkontrolls-funktionen finns även i appen Samsung remote som kan laddas ner separat via Samsung Apps och fungerar med alla Samsungs tv-apparater i serien smart-tv samt med de flesta nyare Samsung-mobiler med Android.

 

Smart view för Galaxy S II går att ladda ner via Samsung Apps. Efter sommaren kommer Smart view även till surfplattorna Galaxy Tab 10.1 och Galaxy Tab 8.9.

 

Fakta: Smart view är en mobilapplikation som gör mobilen både till extraskärm till tv:n och till fjärrkontroll. Kompatibel med smarta mobilen Galaxy S II och Samsungs smart-tv (D7000, D8000). Appen tillgänglig utan kostnad via Samsung Apps och Android Market. Kommer även till surfplattorna Samsung Galaxy Tab 10.1 och Galaxy Tab 8.9 efter sommaren. Se tv i mobilens skärm, eller spela upp från en extern enhet som är ansluten till tv:n via hdmi. Fortsätt se på tv samtidigt som till exempel en bluray-film spelas upp i mobilen.

 

Bildtext: Med appen Smart view tar du med dig tv-bilden från din vanliga teve när du lämnar den. Med Smart view kan du fortsätta att titta på samma program i mobiltelefonen Galaxy S II eller surfplattorna Galaxy Tab 10.1 och 8.9. Därmed är det slut på tillfälliga avbrott av riksdagsdebatter i SVT Forum. Programmet kan också ses på SVT Play i efterhand.

Topics

Categories

Contacts