Skip to content
Samsung presenterar banbrytande teknik på SDC

Press release -

Samsung presenterar banbrytande teknik på SDC

Under Samsung Developer Conference 2018 introduceras böjbar teknik för mobiltelefoner med Infinity Flex Display, det nya gränssnittet One UI och nästa steg för Bixby och SmartThings

Stockholm, 7 november 2018 – Under utvecklar-konferensen Samsung Developer Conference 2018 i San Francisco presenterar Samsung idag nya kraftfulla utvecklingsverktyg för AI- och IoT-plattformarna Bixby och SmartThings, samt banbrytande mobilteknik med One UI och Infinity Flex Display. För att accelerera utvecklingen med att göra ett uppkopplat liv till verklighet har Samsung underlättat för utvecklare och partners att snabbare skapa, lansera och skala upp även befintliga tjänster till nya upplevelser – till miljoner enheter världen över.

– Vi har åstadkommit stora framgångar inom AI och IoT, något som är kritiskt för att uppnå våra visioner om ett uppkopplat liv. Framgångarna för Bixby och SmartThings öppnar ett nytt kapitel där produkter och tjänster från tredjepart kan bli integrerade till skalbara AI- och IoT-plattformar, säger DJ Koh, President och VD för IT & Mobile Communications Division på Samsung Electronics.

Banbrytande användarupplevelser och skärminnovationer
Samsung introducerar en ny och intuitiv gränssnittsdesign genom One UI. Med en ren och minimalistisk design hålls det mest relevanta innehållet i botten av skärmen, vilket gör det mer bekvämt att hantera telefonen med enhandsfattning.

Samsung presenterar också den nya skärmtekniken Infinity Flex Display, som tillsammans med One UI ger en helt ny typ av mobilupplevelse och ger användaren möjligheter som aldrig tidigare funnits för en vanlig mobiltelefon. Användare får nu det bästa av två världar: en kompakt smartphone men som även kan vikas ut för en större skärm vid multitasking eller för att bättre uppleva visuellt material. Upplevelsen av appar är sömlös i skiftet från den mindre till den större skärmen, och användare har även möjligheten att arbeta i tre aktiva appar på samma gång.

Då Infinity Flex Display är nästa generationens plattform bjuder Samsung in utvecklare att ta del av resan från start. Genom samarbete med Google och Androids stora community av utvecklare vill Samsung maximera den nya formfaktorns potential, och skapa den optimala böjbara användarupplevelsen.

– Den böjbara skärmen lägger grunden för en helt ny typ av mobila upplevelser. Det är spännande att arbeta med utvecklare på denna nya plattform för att skapa nytt värde för våra kunder. Vi ser fram emot att se var denna teknologi och samarbete kommer ta oss, säger DJ Koh.

Att bygga en skalbar intelligent plattform
Bixby startade som ett intelligent gränssnitt, ett praktiskt sätt att använda rösten för att interagera med sin mobiltelefon. Nu har Samsung utvecklat Bixby till en skalbar intelligent plattform för att stödja de olika produkter och tjänster som delar konsumenters vardag. På SDC 2018 presenterar Samsung nya sätt för utvecklare att skapa en mer konversationsbyggd, personlig och användbar intelligent assistent till fler konsumenter.

För att göra det lättare för utvecklare att skala tjänster som utgår från Bixby introducerar Samsung Bixby Developer Studio. Det är en samling verktyg som ger ett intuitivt sätt för utvecklare och partners att inkorporera intelligens i fler tjänster och enheter, från mobiltelefoner och tv-apparater till vitvaror och andra produkter inom Samsungs ekosystem. Utvecklare kommer att på ett enkelt sätt kunna skapa Bixby Capsules – funktioner eller tjänster skapade för Bixby – och göra dem lättillgängliga för konsumenter genom Bixby Marketplace.

Som en del i arbetet med Bixby kommer Samsung att inkludera fler tillgängliga språk med fem nya under de kommande månaderna, vilket inkluderar brittisk engelska, franska, tyska, italienska och spanska.

Uppkopplad livsstil för alla
SmartThings finns tillgängligt i mer än 200 marknader runt om i världen och möjliggör att en enskild app kan samla IoT överallt, i det smarta hemmet, i bilen, på kontoret och allt där mellan.

Samsung gör det nu snabbare och lättare för utvecklare att ansluta deras enheter och tjänster till SmartThings plattform med en ny uppsättning av verktyg i det nyutvecklade SmartThings Developer Workspace. Verktygen inkluderar SmartThings Connector, SmartThings Device Kit och SmartThings Hub Connector. Utöver detta så ger det uppgraderade certifieringsprogrammet Works with SmartThings (WWST) utvecklare direkt tillgång till SmartThings-experter och -resurser. WWST hjälper till att försäkra att enheter och tjänster är optimerade för plattformen, så konsumenter kan få den bästa möjliga upplevelsen.

För mer information om Samsung Developer Conference 2018, besök http://sdc.developer.samsung.com/. Ytterligare information kan också hittas Twitter (@samsung_dev) och genom hashtaggen #SDC18.

Om Samsung Developer Conference
SDC sammanför tusentals utvecklare och skapare för att utforska dagens teknik och vilka visioner som är möjliga i framtiden. Konferensens två dagar är fyllda med spännande keynotes, tekniska sessions och värdefull tid för nätverkande. Utöver detta kommer Samsungs produktteam och teknik-partners visa upp det senaste inom tekniska framsteg och verktyg.

Related links

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667