Skip to content
Samsung och United Screens gör det möjligt att se Nordens första  livesända konsert i 360° på YouTube

Press release -

Samsung och United Screens gör det möjligt att se Nordens första livesända konsert i 360° på YouTube

Stockholm, 22 september, 2016 – Lördagen den 24 september är det dags för RMH Block Party 02 – en konsertkväll med artister från skivbolaget RMH. Samsung och United Screens vill ge alla som inte kan närvara på Nobelberget i Stockholm chansen att uppleva spelningarna på distans, live i 360°-format. Därmed blir artister som bland annat Adam Tensta, Silvana Imam och Michel Dida först i Norden med att livesändas i 360° på RMH Swedens YouTube-kanal med start kl 22:00.

– På Samsung brinner vi för att bryta ner barriärer i människors liv med hjälp av innovativa lösningar. Att kunna få bästa plats på en livekonsert med hjälp av Gear VR oavsett var du befinner dig är ett av många exempel hur vårt ekosystem av produkter möjliggör för våra kunder att utforska det senaste först, säger Adam Fors, nordisk marknadschef på Samsung.

360°-livesändningen innebär att de som väljer att följa konserten på distans kan se sig omkring i 360 grader via en webbläsare från desktop. Om tittaren använder ett VR-headset, t ex Gear VR, som man kopplar mobilen till blir känslan av att befinna sig mitt bland publiken under konserten genuin. För att få den ultimata musikupplevelsen i 360° i hemmet finns Samsungs Wireless Audio 360-högtalare, som trådlöst återger ljud i alla riktningar och fyller rummet med bas och diskant i perfekt balans. Högtalarna kan styras via appen Samsung Multiroom, vilket innebär att du kan ha flera ihopkopplade högtalare i olika rum.

Att satsa på den här typen av innehåll, som livesändningen av RMH Block Party 02 skapar, visar hur kultur och teknik tillsammans möjliggör en ny dimension av musikupplevelser och kan bana väg för nya konstnärliga uttryck.

– Vi som ett kulturell movement och management strävar ständigt med att vara i framkant med hur vi kan möjliggöra nya upplevelser för våra följare. Vi utgår alltid efter kärnan i vår konst som är DIY baserad, och när man får chansen att skapa med ett varumärke i framkanten, Samsung, så kan vi ihop med våra artister ge ton för nya konstnärliga intryck, säger Babak Azarmi, Creative Manager, RMH Sweden.

– Det är kul att få jobba med så tunga spelare som både Samsung och RMH, båda ligger i fronten för sitt skrå och att tillsammans kunna leverera detta möte mellan kultur, teknik och publik är en milstolpe i svensk och nordisk scenkonst, säger Georg Herlitz, Creative Director, United Screens.

Kvällen startar kl 22:00 och kommer att livestreamas i sin helhet till sista spelningen som avslutas kl 00:00.

Konserten sänds på https://www.youtube.com/RMHSWEDEN/live

Gör så här för att se RMH BlockParty med Gear VR:
Koppla in Samsung-telefonen i Gear VR och ta ut igen för att ladda ned appen Oculus - Gear VR. Ladda sedan ned och installera appen ”Samsung Internet” i Oculus store. Ta på dig Gear VR. Välj sedan appen ”Samsung Internet” från biblioteket. När du kommit in i appen välj YouTube från huvudmenyn och sök sedan på ”360 Videos” efter RMH Sweden för att hitta livesändningen.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26