Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung och Telia först med 4g-dator

Pressmeddelande   •   Jan 25, 2011 09:00 CET

Samsung lanserar tillsammans med Telia världens första bärbara 4g-dator, X430. Det är en smäcker och lätt bärbar dator som har 4g-modemet inbyggt. Den 28 januari finns den hos Telia-butiken i Kista Galleria och från och med 4 februari i utvalda Telia-butiker i Sverige.

– En bärbar 4g-dator är det mest mobila man kan ha idag, säger Fredrik Pantzar, produktchef för bärbara datorer på Samsung.

4g är den nya generationen mobilt bredband och klarar datatrafik med hastigheter på upp till 100 megabit per sekund. I december 2009 lanserade Telia världens första 4g-nät i Stockholm. Projektet var ett samarbete med bland andra Samsung som lanserade världens första 4g-modem i usb-format. Nu tar Telia och Samsung nästa steg och introducerar en bärbar dator som har 4g-modemet inbyggt, X430. Dessutom är modemet kompatibelt med 3g- och gsm-nätet ifall man befinner sig bortom täckning för 4g.

Samsung X430 är en bärbar dator att ha med överallt. Det är en slimmad modell som med sin 14 tum stora led-bildskärm endast väger lite drygt två kilo. Batteritiden är åtta timmar och den har Intels i3-processor som ger kapaciteten att surfa obehindrat och se streamad film och tv.

– Vi vill ge Telias kunder den bästa mobila upplevelsen. Med sitt inbyggda modem kan X430 med fördel tas med överallt. För oavsett om där finns ett 4g-, 3g- eller gsm-nät har man alltid snabbast möjliga uppkoppling mot internet, säger Fredrik Pantzar.

Telias 4g-nät finns idag i 28 svenska städer. Under 2011 är Telias plan att bygga ut nätet på ytterligare 200 orter.

Bifogade filer

PDF-dokument