Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar nya Chromebook 2

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2014 09:00 CET

Stockholm den 4 mars 2014 – Nu presenterar Samsung uppföljaren till succén Chromebook. De nya modellerna i serien Chromebook 2 lanseras i storlekarna 11,6 och 13,3 tum, och färgerna svart, vit och silver. Den större modellen har utrustats med en skärm i Full HD. De nya modellerna har förbättrad prestanda, ökad batteritid och ett utseende som liknar exklusivare datorer.

– Chromebook har alltid varit ledande när det gäller pris. Nu kan vi även mäta oss prestandamässigt med traditionella laptops, säger Jonny Eriksson, Samsungs produktchef för Chromebook.

Snabbstart på mindre än en sekund
Nya Chromebook ger direkt tillgång till allt användaren behöver. Att arbeta med tunga filer och multimedia, eller att göra flera saker samtidigt är inget problem tack vare Samsungs energismarta och kraftfulla åttakärniga processor. Chromebook 2 startar på mindre än tio sekunder, och från viloläge till full prestanda på under en sekund. Med en batteritid på upp till 8,5 timmar kan Chromebook 2 användas en hel skol- eller arbetsdag på en enda laddning. Den uppdaterade kameran gör även upplevelsen vid videokonferenser ännu bättre.

Ett skolexempel
Med sina egenskaper har Chromebook snabbt blivit populär inom utbildningssektorn, både bland elever och lärare. Med operativsystemet Google Chrome sker uppdateringar automatiskt, vilket garanterar den senaste mjukvaran. Allt som behövs för att använda Chromebook 2 är ett Google-konto, vilket gör att datorn enkelt kan användas av flera elever, familjemedlemmar eller anställda på ett företag.

– För svenska skolor har Chromebook varit revolutionerande. Kanske främst för att den totala kostnaden är så låg jämfört med andra befintliga system. Det gör att så gott som alla elever kan ha en egen dator inom ramen för skolans budget, säger Fredrik Pantzar på Samsung, försäljningsansvarig mot företag och organisationer.

De nya modellerna når svenska butiker i början av maj. Den svarta och vita modellen på 11,6 tum har ett rekommenderat butikspris på 3 300 kronor. Modellen i silver med Full HD-skärm på 13,3 tum har ett rekommenderat butikspris på 4 000 kronor.

PRESSKONTAKT
Erik Juhlin (smart-tv, audio och b2b)   +46 703 355 874  e.juhlin@samsung.com
Rickard Andersson (telekom, kamera och IT)   +46 706 044 451  r.andersson@samsung.com
Louise Ekman (vitvaror)   +46 705 222 117  louise.e@partner.samsung.com 

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung 


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument