Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar högupplöst bildskärm för kreativa yrkesanvändare

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2014 10:00 CEST

SD850 kombinerar form och funktion för att väcka skaparlusten och öka produktiviteten

Stockholm den 23 juni 2014 – Samsungs senaste bildskärm heter SD850 och lanseras i storlekarna 27 och 32 tum. Den nya modellen har tagits fram för att särskilt passa yrkesanvändare. Med fokus på funktion, bildkvalitet och design har Samsung utvecklat en bildskärm som ska väcka den kreativa ådran hos användaren, och i slutändan öka produktiviteten.

Med en tunn ram har Samsung arbetat fram en design som ska dra användarens ögon till skärmen och därmed skapa en mindre distraherande upplevelse. Skärmen har en ergonomisk fot som är ställbar i fyra led, inklusive porträttläge. Baksidan har gjorts så ren som möjligt för att skapa ett stilrent utseende.

SD850 har en betraktningsvinkel på 178° och en upplösning på hela 2560x1440 (WQHD). Det är två gånger så hög upplösning som traditionella HD. Skärmen visar färger som innehåller hundra procent av färgrymden sRGB. Med omkring 3,7 miljoner pixlar skapas en hög detaljrikedom och därigenom en mer levande, verklighetsnära bild. Det kan jämföras med en traditionell skärm i Full HD som har lite drygt 2 miljoner pixlar.

Bildskärmen klarar inte bara av att visa bild-i-bild i 720p, utan också två bilder samtidigt sida vid sida från två olika källor, som exempelvis en bärbar dator och en stationär. Som gjort för såväl kreatörer och formgivare som programmerare och yrkesverksamma inom den finansiella sektorn.

Skärmen har utrustats med en sensor (Eco Light Sensor) som automatiskt anpassar ljusstyrkan utifrån rådande ljusförhållande, allt för att spara energi. SD850 är TCO-certifierad och finns tillgänglig via Samsungs partners och återförsäljare under augusti till rekommenderade priser på 3 800 kr för 27 tum, och 4 800 kr för 32 tum.  

PRESSKONTAKT
Erik Juhlin (smart-tv, audio, IT, b2b)   +46 703 355 874  e.juhlin@samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER
PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument