Skip to content
Samsung lanserar årets toppmodell – en välvd tv i Ultra HD

Press release -

Samsung lanserar årets toppmodell – en välvd tv i Ultra HD

En omslutande upplevelse av vackra detaljer

Stockholm den 2 april 2014 – I år inleds en ny era i tv-världen. För första gången någonsin lanserar Samsung en tv med en välvd skärm, som dessutom är extremt högupplöst. Den nya välvda UHD-tv:n når svenska butiker i mitten av april.

UHD står för Ultra High Definition och innebär fyra gånger så hög upplösning som Full HD. Det är framtidens tv-format som är här för att stanna. Tekniken ger inte bara en extrem detaljrikedom och en mer verklighetsnära upplevelse, utan också ett rikare färgomfång och mer levande, rena färger.

Tillsammans med den väl avvägda välvda formen skapar UHD-tekniken en fängslande tittarupplevelse med både bredd och djup på ett helt nytt sätt. Till skillnad mot en platt tv ger en välvd tv en bättre betraktningsvinkel, då en större del av skärmen är riktad mot betraktaren. Det ger en bättre ljus- och kontrastupplevelse och i förlängningen en omslutande upplevelse där tittaren befinner sig mitt i händelsernas centrum. Med Samsungs uppskalningsteknik klarar tv:n med stor precision och detaljskärpa att skala upp vanliga signaler till att passa UHD-skärmen.

– Idag har vi vant oss vid att inte längre se pixlar i och med de högupplösta skärmarna i smartphones och tablets. I takt med att dagens tv blir större växer också kravet på att slippa se pixlar även på större skärmar. Lösningen heter Ultra HD, säger Klas Söderström, nordisk produktchef för tv på Samsung.

Samsungs nya tv HU8505 på 55 respektive 65 tum når svenska butiker från och med mitten av april, med ett rekommenderat butikspris på 28 000 kronor respektive 42 000 kronor. Modellen på 78 tum lanseras i juni med ett rekommenderat butikspris på 64 000 kronor. Samtliga modeller kan väggmonteras.

FAKTA: Välvd skärm, Ultra HD 4K-upplösning, Precision Black, PurColour, 1200 CMR, fjärrkontrollen Smart Control med kombinerad touch- och rörelsesensor, funktionen Multi Link Screen för att se upp till fyra skärmar samtidigt, processorn QuadCore+, inbyggd kamera för rörelsestyrning och Skype, startar på under två sekunder med Instant ON, senaste versionen av Smart Hub, HDMI 2.0, HDCP 2.2, Twin Tuner med två ingångar för CI+, samt redo för att i framtiden uppdateras till eventuellt nya standarder via Smart Evolution.

PRESSKONTAKT:
Erik Juhlin (smart-tv, audio, IT, b2b)   +46 703 355 874  e.juhlin@samsung.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER:
PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com

Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667