Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung laddar utan sladdar med IKEA

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2015 18:30 CET

BARCELONA, Spain – 1 mars, 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd., och IKEA presenterar en ny era av laddningsmöjligheter med Wireless Power Consortium (WPC). Till skillnad från fasta uttag kan användaren enkelt hålla sig uppkopplad och ladda trådlöst på flera platser i hemmet eller på jobbet. IKEAs nya möbelserie är den första någonsin som förenar trådlös laddning universellt direkt i möblerna, helt utan sladdar.

Förenar möbler med trådlös laddning
Idag ställer konsumenter allt högre krav på effektiva och enkla lösningar för teknik, IKEA tar nu ett nytt grepp genom att montera trådlös laddningsteknik direkt i heminredning. Det möjliggör för sängbord, lampor och bänkar att tjäna ytterligare ett syfte som laddningsstationer för smartphones. Samsung Galaxy S6 och S6 edge får en naturlig del i detta i och med dess banbrytande teknik, båda modellerna har inbyggda komponenter som möjliggör för trådlös laddning.

"Mobila enheter har blivit en naturlig del av våra liv – att enkelt koppla ihop trådlös laddning med IKEAs möbler ger alla möjlighet att mer bekvämt och praktiskt njuta av sin smartphone-upplevelse", säger Jean-Daniel Ayme, biträdande VD för European Telecommunication Operations på Samsung Electronics. "Samsung strävar efter att leverera den bästa mobila upplevelsen för konsumenterna, särskilt i sitt eget hem eller kontor, vi har ett långsiktigt engagemang för innovativa laddningslösningar."

”Vi vet att människor ogillar sladdhärvor och att få slut på batteriet i sina mobiltelefoner och att det är en ständig jakt på laddare. Med denna kollektion ger vi människor möjlighet att ladda var som helst i hemmet genom att integrera trådlös laddning i vår heminredning”, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef belysning och trådlös laddning.

Den nya kollektionen från IKEA kommer att finnas tillgänglig i Europa och Nordamerika i april 2015. Samsung Galaxy S6 och S6 edge presenterades på Mobile World Congress, Barcelona och kommer att lanseras på de globala marknaderna och i Sverige från 10 april 2015.

Om IKEA i Sverige
Vår vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. IKEA erbjuder väldesignad, funktionell och prisvärd heminredning med hög kvalitet för livet hemma. Vi integrerar hållbarhet i allt som görs och stöder kontinuerligt sociala initiativ. IKEA grundades 1943 och har idag 19 varuhus och e-handel i Sverige, varuhusen har årligen har 37,8 miljoner besök. IKEA koncernen hade 2014 mer än160 000 medarbetare, 366 varuhus i 47 länder som årligen har 821 miljoner besök och hemsidan har 1,5 miljarder besök varje år. IKEA katalogen trycks i 211 miljoner exemplar på 29 språk.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument