Skip to content

Press release -

Samsung intensifierar rättsliga åtgärder för att stoppa försäljningen av Apples iPhone 4S

Seoul, Korea – Samsung Electronics har i dag lämnat in en domstolsbegäran också i Japan och Australien om att stoppa försäljningen av Apples iPhone 4S.

Först kan nämnas att Samsung i en separat skrivelse i dag har överklagat den australiensiska domstolens beslut mot Galaxy Tab 10.1 från den 13 oktober.

 

Efter rättsliga åtgärder mot Apple i Frankrike och Italien går alltså Samsung nu vidare i domstol i Australien och Japan för att skydda sina immateriella rättigheter.

I Japan begär Samsung nu ett beslut för att omedelbart stoppa försäljningen av iPhone4 och iPad2. Domstolsbegäran i Japan refererar till intrång i ett HSPA-relaterat standardpatent och tre patent som har med användargränssnitt att göra vilka allvarligt gör intrång på Samsungs immateriella rättigheter.

Även i Australien vill Samsung stoppa försäljningen av Apple-produkter med hänvisning till patentintrång. Samsungs begäran om ett tillfälligt beslut i Australien refererar till tre patentintrång relaterade till standarder inom trådlös telekommunikation, mer specifikt WCDMA och HSPA.

 

Apple har fortsatt att göra intrång på våra patenträttigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer inte längre att vara passiva. Med fast hand skyddar vi nu våra immateriella rättigheter.

 

Patentanspråk i Japan:
1) Ett HSPA-patent som berör en metod för att bestämma nivån för energiförbrukning vid dataöverföring.
2) Tre patent som berör användargränssnitt som är nödvändiga för att visa information på skärmen, specifikt användargränssnitt relaterade till ”flygläge”-ikonen; anpassning av en smart mobils startsida; och för att navigera bland program som är kategoriserade i en trädstruktur (i en appstore).

 

Patentanspråk i Australien:

1) Metod och anordning för att överföra och ta emot datapaket genom att använda fördefinierade längdindikatorer i ett mobilsystem (WCDMA).
2) Metod och anordning för dataöverföring i ett mobilsystem som stöder förbättrat HSPA.

3) Metod och anordning för att överföra och ta emot data med hög tillförlitlighet i ett mobilsystem med stöd för överföring av datapaket (HSPA).

WCDMA = Wideband Code Division Multiple Access. HSPA = High Speed Packet Access

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667