Skip to content
 Samsung Galaxy S7 edge Olympic Limited Edition till alla tävlande i sommar-OS

Press release -

Samsung Galaxy S7 edge Olympic Limited Edition till alla tävlande i sommar-OS

Samsung ger alla tävlande i sommarens OS möjligheten att få ut det mesta av sin vistelse genom att tillhandahålla specialdesignade Galaxy S7 edge och Gear IconX. Tillsammans med appar och aktiviteter vill Samsung öka engagemanget kring spelen.

Stockholm – 11 juli 2016 – För att fira Sommar OS 2016 i Rio släpper Samsung en Olympic Limited Edition av sin telefon Galaxy S7 edge. Samsung lanserar samtidigt en app för Sommar-OS 2016 och kommer arrangera aktiviteter på plats runt om i Brasilien för att markera lanseringen av Samsungs globala OS-kampanj.

– Sport handlar om en individs starka resa och utmaning. Olympiska Spelen är det ultimata globala firandet av den resan och atleternas bedrifter där länder och deras supportar går ihop och enar världen. Samsung beundrar den glöd som finns hos de olympiska atleterna och supportrarna, som alla driver spelen framåt, säger Younghee Lee, Executive Vice President of Global Marketing, Mobile Communications Business at Samsung Electronics.

Tillsammans med Internationella olympiska kommittén (IOK) kommer Samsung att leverera 12 500 stycken Galaxy S7 edge i Olympic Games Limitied Editon och Gear IconX till alla tävlande under Sommar OS 2016. Detta för att hjälpa dem att få ut så mycket som möjligt av vistelsen i Rio och för att underlätta kontakten med familj och vänner runt om i världen.

Special-app för alla tävlande
Appen ”Olympic Athletes’ Hub” är utvecklad av IOK som kommer att finnas installerad på alla deltagares telefoner. Där kommer de hitta relevant information för att få ut så mycket som möjligt av sin vistelse under tiden i Rio. Med appen kommer de tävlande kunna kontakta IOK direkt och där kan de även läsa om vilka resurser och aktiviteter som finns tillgängliga för Olympierna.

Telefonerna kommer ha en unik Olympisk design och ett anpassat färgmönster som baseras på färgerna på de fem olympiska ringarna. I telefonerna kommer det även att finnas installerade bakgrundsbilder på temat ”Rio 2016”. Tillsammans med Galaxy S7 edge får atleterna också Samsungs nya accessoar, de trådlösa och fristående öronsnäckorna Gear IconX. De kommer att ge de tävlande en ny slags träningsupplevelse. Tillsammans kommer de två enheterna att hjälpa atleterna hålla koll på deras träning genom Samsungs S Health-app.

– Samsungs teknik engagerar fans och unga människor runt om i världen. IOK är tacksamma över partnerskapet med Samsung, som ger möjligheten för alla tävlande olympier under Sommar OS 2016 att få en Galaxy S7 edge. Det gör det lätt för dem att hålla kontakten med familj, vänner och supportrar, och möjligheten att dela med sig av sin upplevelse i Rio. Med stöd från Samsung ser vi fram emot att inspirera människor överallt med de olympiska värderingarna, den unika upplevelsen ett OS innebär och den betydelsen som sport har, säger Thomas Bach, Ordförande i IOC. 

Den officiella OS-appen
”The Rio 2016 app” är den officiella appen för de Olympiska spelen. Appen har utvecklats av Samsung i samarbete med IOK. Appen kommer tillhandahålla atleter, supportrar och andra konsumenter med de senaste OS-nyheterna. I augusti kommer appen att uppdateras med information kring schema, platser, eventinformation, resultat, medaljräkning och fler liveuppdateringar från tävlingarna. Användaren kan även anpassa sin upplevelse med appen genom att utnyttja Samsungs S-translator som anpassats till de Olympiska spelen. Appen finns tillgänglig för gratis nedladdning genom Samsung Galaxy Apps, Google Play för Android och App Store för IOS.

För mer information om Samsungs delaktighet i de Olympiska spelen, besök: www.samsungmobilepress.com/Olympics/

Presskontakt
Claes Nyströmer, PR Officer +46 70 341 46 49 c.nystromer@samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

Testprodukter
PR-byrån Wenderfalck / +46 760 260 721 / samsung@wenderfalck.com 

Om Samsungs engagemang i de Olympiska Spelen
Samsung inledde sitt arbete med OS som en lokal sponsor i de olympiska spelen i Seoul 1988. I och med vinter-OS i Nagano 1998 utökade företaget sitt engagemang och blev en olympisk partner över hela världen inom kategorin ”Trådlös kommunikationsutrustning”. Inom vilken de bidrar med den egenutvecklade trådlösa kommunikationsplattformen WOW (Wireless Olympic Works) och mobila enheter. De innovativa mobila enheterna ger den olympiska familjen en platsbaserad informationsservice, interaktiv kommunikation och mobila betallösningar på plats. Samsung agerar värd åt olika olympiska kampanjer för att sprida den upprymda känslan kring OS med människor världen runt och ger alla chansen att delta i spelen genom sin innovativa teknik. Samsungs uppdrag som sponsor fortsätter genom Rio 2016, PyeongChang 2018 och Tokyo 2020.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667