Skip to content
David Lowes, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europe
David Lowes, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europe

Press release -

Samsung formar det nya normala på IFA 2017

Med ett fokus på hantverk, smart uppkoppling och att bemästra det omöjliga vill Samsung forma det nya normala med nya produkter och tjänster

Stockholm, 30 augusti 2017 – Under dagens presskonferens i Tempodrom på IFA-mässan i Berlin visade Samsung upp sina senaste konsumentprodukter och den senaste innovativa teknologin. Fokus ligger på produkternas hantverk och smart uppkoppling, samt på de partnerskap som ska lyfta produkterna och tekniken till nästa nivå.

– Samsungs innovationer är inspirerade av konsumenter och designade för att åstadkomma förändringar i användarnas vardag. Innovationen bygger på ett genuint hantverk, smart uppkoppling och förmågan att göra det omöjliga. Allt eftersom tekniken får en större roll i våra liv vill vi skapa produkter och tjänster som anpassas efter konsumenterna och gör deras vardag enklare och roligare, säger David Lowes, Chief Marketing Officer på Samsung Electronics Europe.

En ny standard för visuella skärmar
Samsung fortsätter att revolutionera marknaden för bildskärmar, nu med en ny 43-tums version av The Frame som släpptes tidigare i år. The Frame är sedan tidigare tillgänglig i 55- och 65-tums modeller och med den nya storleken passar den designade LED-tv:n lika bra i vardagsrummet som i andra rum i hemmet.

Samsung har samarbetat med ledande konstgallerier, så som LUMAS, Saatchi Art och Sedition för att verkligen göra The Frame till ett konstverk i hemmet. Samsung planerar också att samarbeta med det berömda Pradomuseet i Madrid, samt planerar att köpa in ytterligare 1000 konstverk som kan åtnjutas i The Frame inom en nära framtid. Användare kommer att kunna välja bland ett bredare och större urval av konst, för att få ut det mesta av sin tv även då den inte är på.

Förutom The Frames Art Store, erbjuder Samsung Collection särskilt kurerade tavlor och My Collection gör det möjligt för konsumenterna att använda sina egna motiv på skärmen. Allt för att ge användaren ännu fler möjligheter att visuellt skräddarsy och anpassa deras upplevelse, oavsett var i hemmet de placerar The Frame.

Utöver The Frame presenterade Samsung också företagets planer på att bredda utbudet av QLED-TV i Europa mot bakgrund av att QLED fortsätter att växa inom premiumsegmentet. Q8F, som är en platt version av den välvda Q8C, kommer att lanseras på den europeiska marknaden i en 55- och 65-tums variant. Modellen kommer att vara en del av den största TV-portföljen i Europa som består av 14 full QLED-TV, i platta och välvda varianter och i storlekar mellan 49- till imponerande 88 tum.

Samsung presenterade även världens största QLED-skärm för gaming – den 49 tum stora CHG90 som erbjuder en 178 graders betraktningsvinkel vilket ger en unik spelupplevelse med optimal bildkvalitet utan att kompromissa med hastighet.

Under IFA visades innovativa All-in-One Soundbar, separat subwoofer kompatibel för hela serien samt UHD Blu-ray-spelaren M9500 som nu även kommer att lanseras i Norden. Tillsammans med QLED TV utgör de en kombination av högsta bildkvalitet och dynamiskt 4K surround-ljud för en oslagbar hemmabioupplevelse. Soundbaren MS760 har även en kraftfull inbyggd djupbas för ett ännu fylligare ljud.

Meningsfull innovation för hemmet
Samsung presenterar även andra nyheter för hemmet som alla syftar till att göra människors liv enklare och roligare. Bland annat en ny tvättmaskin med QuickDrive™-teknologi som tydligt adresserar ett vanligt vardagsbekymmer. Med den nya teknologin kan tvättiden halveras samtidigt som energiförbrukningen minskas med 20 procent*. Tvättmaskinen har en unik tvättrumma (Q-DrumTM) med en stor huvudtrumma, samt en platta i bakkant som rör sig åt olika håll samtidigt så att tvätten roteras mer än i en vanlig tvättmaskin vilket ger en noggrannare tvätt.

Redan 2015 presenterade Samsung tvättmaskinen AddWash, där användaren kan lägga in ny tvätt under ett pågående tvättprogram. Med den nya innovationen QuickDrive™ tar Samsung nu ytterligare steg för att förenkla och förbättra tvättupplevelsen i hemmet.

* Testad på WW8800M jämförd med Samsung WW8500K. Halverar tvättiden vid bomullstvätt (40 grader och halvfull maskin) med eCotton Cycle för en tvättkapacitet inom ±2. Spar 20 procent energi vid bomullstvätt (40℃ och halvfull maskin) med Super Speed Cycle (40℃ och 5 kg tvätt). Källa: Intertek data.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26