Skip to content
Samsung breddar sin portfölj av monitorer och lanserar en helt ny serie av välvda bildskärmar

Press release -

Samsung breddar sin portfölj av monitorer och lanserar en helt ny serie av välvda bildskärmar

Ny design ger en verklighetsnära och omslutande tittarupplevelse.

Stockholm – 25 mars 2015 – Samsung breddar sitt utbud av bildskärmar och lanserar en ny serie med fem välvda modeller. Bildskärmarna kommer i storlekar från 23,5 tum upp till 31,5 tum och är framtagna för att passa vår tids multitasking och digitala livsstil.

Bildskärmarna är utrustade med Vertical Alignment (VA)-teknologi för att maximera kontrast- och färgåtergivning och minimera ljusläckor. De har en kontrast som sträcker sig från 5000:1 för SE590C till 3000:1 för de enklare modellerna och har en ljusstyrka på upp till 350 cd/m2 för modellerna SE590C och SE591C. Dessutom ger samtliga bildskärmar en djup svärta och skarpa färger vilket ger en verklighetsnära bildupplevelse.

Den välvda formen på bildskärmarna överensstämmer med den naturliga formen på människans öga, vilket skapar en omslutande tittarupplevelse. En välvd skärm ger även ett bredare synfält och en känsla av ökat bilddjup och är därför speciellt lämpade för spel- och filmupplevelser.

”Med våra nya välvda bildskärmar tar vi användarupplevelsen till en helt ny nivå. Vi kommer att satsa helhjärtat på Curved Monitors eftersom det ger en fördjupad upplevelse och förbättrad bildkvalitet, säger Jakob Hultqvist, Director Enterprise Business Samsung Nordics.

Förbättrad teknologi för ögats bästa
De nya bildskärmarna är utrustade med Eye-Saver Mode, en funktion som reducerar blått ljus, och en annan funktion som minskar skärmflimmer. Funktionen Game Mode justerar kontrast och färger samt minimerar eftersläpningar. Allt för att förbättra din spelupplevelse.

De nya monitorerna finns i butik från och med mitten på april till det rekommenderade priserna: 
SE790C: 6 500 SEK
SE590C: 5 500 SEK
SE591C: 3 500 SEK
SE510C: 2 800 SEK (24”) och 3 300 SEK (27”) 

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667