Skip to content
Samsung breddar familjen av smarta Wave-mobiler

Press release -

Samsung breddar familjen av smarta Wave-mobiler

Samsungs nya pekskärmsmobil Wave 3 har utrustats med Samsungs uppgraderade operativsystem Bada 2.0.

 

Wave 3 är en av Samsungs första smarta pekskärmsmobiler med operativsystem Bada 2.0, som sammanför en mängd smarta lösningar som förenklar användarens vardag. En av de funktioner som ingår i det nya operativsystemet är snabb och trådlös överföring av bilder, musik och andra tunga filer via funktionen wifi direkt. Dessutom ingår Samsungs nya chat-applikation ChatOn i Bada 2.0 där man snabbt kan kommunicera och dela filmer och bilder med vänner och bekanta registrerade i telefonboken. ChatOn är tillgänglig för alla typer av plattformar.

 

I Samsungs applikationsbutik Samsung Apps finns appar, e-böcker och spel att ladda ner för att göra sin Wave 3 precis så som man själv vill att den ska vara. Och på Social Hub samlar man sina kontakters alla aktiviteter på en och samma plats.

 

Tredje vågen med Bada-mobiler

De tidigare Wave-modellerna är omtalade för sin moderna design med ett helgjutet hölje av metall som omsluter mobilerna. Även Samsungs Wave 3 håller fast vid den banbrytande designen, men nu med en ännu större skärm på fyra tum och ett tunnare mått på 9,9 millimeter. Processorn är på 1,4 gigaherz och ger tillsammans med det inbyggda mobila bredbandet hspa+ bra förutsättningar för att passa en rörlig livsstil med krav på att kunna köra flera program samtidigt, exempelvis surfa på nätet och lyssna på musik.

 

I samband med IFA lanseras även de smarta pekskärmsmobilerna Wave M och Wave Y, som båda har Bada 2.0 samt inbyggt stöd för 3g-uppkoppling. De har chat-applikationen ChatOn, Social Hub för integrering mot sociala medier och Samsung Apps för att göra mobilen till det man vill. Wave Y vänder sig till en yngre målgrupp som är nyfiken på att använda smarta mobiler. Här gör även Samsungs Music Hub mobilen till en portabel musikspelare. Wave M och Wave Y är i nuläget inte aktuella för den nordiska marknaden.

 

Wave 3, Wave M och Wave Y kommer att presenteras i Samsungs monter (hall 20) på mässan IFA 2011 i Berlin.

 

 

Fakta: Samsung Wave 3 är en smart pekskärmsmobil. Skärm på 4 tum av typen wvga super-amoled. Samsungs operativsystem Bada 2.0, gränssnitt TouchWiz. 1,4 gigahertz processor. Samsung Apps, chat-funktionen ChatOn, Social Hub, Music Hub. Tre gigabyte internminne och stöd för microSD kort (upp till 32GB), wifi 802.11 (b/g/n), wifi direkt, bluetooth 3.0, usb 2.0 + hs. Kamera på fem megapixlar med led-blixt samt videokamera för hd (720 pixlar). Mått 125,9 x 64,2 x 9,9 millimeter, vikt 122 gram. Batteri: 1500 mAh. Stöder hsdpa 14,4, hsupa 5,76 2100/900, edge/gprs 1900/1800/900/850. I butik vid årsskiftet. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 3 500 kr.

Topics

Contacts