Skip to content

Press release -

Samsung belönar svenska framgångar i Paralympiska vinterspelen

Stockholm – 5 mars, 2014 – Som officiell partner till Paralympiska vinterspelen vill Samsung sporra den svenska truppen till nya framgångar i Sotji. Varje medalj som Sverige tar belönar Samsung därför med en summa pengar som varierar beroende på medaljens valör.

Sverige har skördat rekordmånga medaljer i Olympiska vinterspelen i Sotji 2014 och när nu Paralympiska vinterspelen tar vid är det många som hoppas på medaljer för den svenska truppen. Samsung belönar nämligen varje medalj med pengar som är öronmärkta för Svenska Handikappidrottsförbundets satsning på framtida paralympier.

– Vi känner oss väl förberedda inför Paralympiska vinterspelen i Sotji och jag hoppas att även Samsungs insats kan hjälpa oss på vägen mot kommande vinterspel, säger Hans Säfström, svensk truppledare i Sotji, Svenska Handikappidrottsförbundet.

Samsung skänker olika summor beroende på medaljens valör; 40 000 kr för guld, 20 000 kr för silver och 10 000 kr för brons.

– Paralympiska vinterspelen är en stor händelse och de tävlande är en viktig inspirationskälla för många svenskar. Genom vårt stöd hoppas vi kunna sporra idrottarna till ytterligare framgångar och framförallt bidra till utvecklingen av svensk handikappidrott, säger Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

Sedan Turin 2006 har Samsung stöttat den internationella paralympiska kommitténs vision att göra det möjligt för paralympier att nå idrottsliga mål och inspirera andra. Paralympiska vinterspelen i Sotji äger rum den 7-16 mars och blir de elfte paralympiska vinterspelen i ordningen. Den svenska truppen består av 19 tävlande idrottare som tillsammans tävlar i fem sporter. Läs mer om evenemanget på www.handikappidrott.se.

Svenska landslaget finns även representerat i Samsung Galaxy Team, där Helene Ripa är en av deltagarna. Ripa, som tävlar i längdskidåkning, räknas som ett av Sveriges starkaste medaljhopp. Under kampanjen, som har pågått sedan november, har man kunnat följa Helenes förberedelser inför paralympiska vinterspelen på www.samsung.com/se/os/helene-ripa.html.

PRESSKONTAKT - SAMSUNG

Malin Rönnmark, Communications Manager Samsung / +46 703 886 632 / m.ronnmark@samsung.com

Följ Samsung on MyNewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

Om Samsungs engagemang i Paralympiska spelen

Samsung är en global partner tillsammans med den Internationella Paralympiska Kommittén (IPK) i kategorin Wireless Communications Equipment. Med start i de Paralympiska vinterspelen i Torino 2006 har Samsung även stöttat de Paralympiska spelen i Peking 2008, de Paralympiska vinterspelen i Vancouver 2010, samt de Paralympiska spelen i London 2012. Samsung är idag stolt officiell partner i samband med de Paralympiska vinterspelen i Sotji 2014. Samsung vill genom att tillhandahålla trådlös kommunikation till användare bidra till att sprida spänning och inspiration, men även göra de Paralympiska spelen till en händelse som når en bredare publik runt om i världen.

Om Samsungs engagemang i Olympiska spelen

Samsungs engagemang i de Olympiska spelen startade med ett lokalt sponsorskap av de Olympiska spelen i Seoul 1988. I och med de Olympiska spelen i Nagano 1998 utvidgade Samsung sitt åtagande och blev global olympisk partner inom kategorin Wireless Communications Equipment. Samarbetet innebär att Samsung tillhandahåller en trådlös kommunikationsplattform, Wireless Olympic Works (WOW) och mobiltelefoner. Denna innovativa mobiltelefonteknik möjliggör för den olympiska familjen att få realtids- och platsbaserad information, samt att kommunicera interaktivt. Samsung ordnar även en rad digitala marknadsförings-kampanjer för att skapa engagemang runt de olympiska spelen och bjuder in alla att delta i de Olympiska spelen genom mobila lösningar. Samsungs engagemang som en global olympisk partner fortsätter fram till Rio 2016.


Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667