Skip to content

Press release -

Samsung belönar medaljskörden i Paralympiska vinterspelen

Stockholm – 18 mars, 2014 – Som officiell partner till Paralympiska vinterspelen belönar nu Samsung den svenska truppen med totalt 90 000 kr för de fyra medaljer som togs i Sotji. Pengarna går till Svenska Handikappidrottsförbundets satsning på framtida paralympier.

– Svenska truppens framgångar i Paralympiska spelen är både imponerande och inspirerande. Det är viktigt att idrottarna får fortsatt stöd och med hjälp av vårt bidrag hoppas vi kunna gynna framtida tillväxt och vägen mot ännu fler medaljer inom svensk handikappidrott, säger Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

Sverige tog totalt fyra medaljer i de Paralympiska vinterspelen, samtliga i längdskidåkning; ett guld, två silver och ett brons. Helene Ripa, en av representanterna i Samsung Galaxy Team, tog Sveriges enda guld. Helene tog även silver i mixedstaffetten tillsammans med synskadade Zebastian Modin. Zebastian, som åker alla lopp tillsammans med sin ledsagare Albin Ackerot, tog också ett individuellt silver och ett brons.

Om Samsungs engagemang i Paralympiska spelen

Samsung är en global partner tillsammans med den Internationella Paralympiska Kommittén (IPK) i kategorin Wireless Communications Equipment. Med start i de Paralympiska vinterspelen i Torino 2006 har Samsung även stöttat de Paralympiska spelen i Peking 2008, de Paralympiska vinterspelen i Vancouver 2010, samt de Paralympiska spelen i London 2012. Samsung är idag stolt officiell partner i samband med de Paralympiska vinterspelen i Sotji 2014. Samsung vill genom att tillhandahålla trådlös kommunikation till användare bidra till att sprida spänning och inspiration, men även göra de Paralympiska spelen till en händelse som når en bredare publik runt om i världen.

PRESSKONTAKT - SAMSUNG

Malin Rönnmark, Communications Manager Samsung / +46 703 886 632 / m.ronnmark@samsung.com

Följ Samsung on MyNewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung


Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667