Skip to content

Press release -

Sammanfattning från Samsungs presskonferens i Las Vegas

LAS VEGAS. Från sidan är Samsungs tunnaste led-tv närmast endimensionell - den syns knappt - strax under en centimeter, tunn som en penna. Framifrån är upplevelsen mäktigare än någonsin. Samsung presenterar en hel serie 3d-produkter på CES, inklusive led-tv, blu-ray och hemmabio. Med Samsungs egenutvecklade 3d-processor går det till och med att konvertera en vanlig tv-sändning till 3d.

Samsung på årets internationella konsumentelektronikmässa i Las Vegas är en flerdimensionell upplevelse. Upplevelsen förstärks av offentliggörandet av att Samsung Apps öppnar butiken och för första gången erbjuder konsumenter nedladdning av applikationer för flera olika produkter; tv, blu-ray, mobiler, också nåbara från Samsungs internettjänster som nu finns tillgängliga i flera produkter så som blu-ray och hemmabio.

Det är tunt från Samsung i år. Så tunt att blu-rayspelaren med stor bild kan hängas på väggen. Framgången med bildskärmstekniken led tar sig nu in i tunna datorbildskärmar – 16 millimeter – och stora riktigt tunna digitala skyltar. Första oled-fotoramen är därtill slimmad och ger stor bildupplevelse. För att inte tala om tunt e-papper i Samsungs läsplattor.

Vad sägs om en pekskärmsbaserad fjärrkontroll som också fungerar som tv? Att spela in tv-program på usb-minne och tv förberedda för satellitmottagning? En egenutvecklad hybridkamera från Samsung? En netbook med spillfritt tangentbord och en batteritid på tolv timmar? Flerdimensionella upplevelser från Samsung.

Sist men inte minst avtäcker Samsung utvecklingen av Crystal tv design med nya designteman inspirerade av naturen. I produkterna fångas ljus och färgförändringar beroende på betraktningsvinkel. Metall och naturinspirerade vågmönster sveper in årets kollektion.

Samsung tar emot inte mindre än 23 prestigefyllda CES Innovations Awards på CES i år.

Det här nyhetsbrevet sammanfattar alla produktnyheter med relevans för Norden från konsumentelektronikmässan i Las Vegas. Detaljerna och högupplösta bilder samt video finns att ladda ner på www.samsung.com/newsroom. Följ Samsung Sveriges videoblogg direkt från CES på: www.samsung.com/se/ces.

– För bara något år sedan var mycket av det Samsung i dag visar här i Las Vegas rena science fiction. I år blir det verklighet och en möjlig upplevelse för Samsungs konsumenter i Norden, säger Thomas Anderfelt, nordisk marknadsdirektör för Samsung.

Samsung tillför flera nya dimensioner med premiär i Las Vegas. Tre områden står i fokus för Samsung under CES. Det första är produktinnovation som är grunden för en förbättrad användarupplevelse med design, produktegenskaper, användbarhet och ännu bättre prestanda. Det andra fokusområdet är applikationer – Samsungs lösning är inte bunden till enbart en produkt. När Samsung nu öppnar Samsung Apps är det med applikationer för flera olika plattformar och produkter. Applikationsbutiken kommer att bli tillgänglig via den nya uppgraderade internettjänsten internet@tv som nu också blir nu tillgänglig från fler produkter. Det tredje området är sammankopplingen av produkter. På ett sätt som man aldrig kunnat föreställa sig. Trådlöst eller med kabel fortsätter utvecklingen där vi genom exempelvis via dlna kopplar samman produkter i en gränslös medieupplevelse.

Med framgång följer ansvar. På CES understryker Samsung sitt engagemang med miljöanpassning som genomsyrar företaget. Planen för Eco-management är företagets åtagande mot världen, en investering motsvarande 4,3 miljarder dollar för att förfina produktdesign, tillverkning och leverantörskedjor utifrån ett miljöanpassningsperspektiv. Satsningen motsvarar energibesparingar lika mycket som sex procent av USA:s elförbrukning 2008.

P R O D U K T N Y H E T E R N A

3d ger led-tv ny dimension. Och vanligt tv-tittande kan bli 3d-tv!

Samsung lanserar världens första led-tv med 3d. Tillsammans med glasögon, blu-rayspelare och blu-rayskiva anpassade för 3d ger led-tv med 3d den bästa 3d-upplevelsen. Men kanske är det mest anmärkningsvärda att Samsungs egenutvecklade 3d-processor också kan omvandla vanlig tv och film till en 3d-upplevelse i realtid tillsammans med särskilda 3d-glasögon. Nej, det är inget april-skämt. Vi är där nu.

Många har ropat 3d förr. Men nu är det dags att ropa 3d på allvar. För nu kommer tv, blu-rayspelare och blu-rayhemmabiosystem med stöd för 3d. Som med blu-rayspelaren och blu-rayhemmabiosystemet BD-C6900. Led-tv i 7-, 8- och 9-serien har Samsungs 3d-processor, som är kompatibel med de flesta 3d-standarder, inklusive Blu-ray Disc Associations.

Flera produkter med internet@tv och premiär för Samsung Apps

Ladda ner applikationer direkt till teven, blu-rayspelaren eller hemmabion från Samsung Apps, världens första applikationsbutik i sitt slag. Det är början på en helt ny upplevelsevärld i teven som vi tidigare sett början av i främst mobiltelefoner. Både gratis och betal-applikationer kommer att finnas och innehåll kommer att variera mellan länder. Premiären blir senare under våren tillsammans med de nya produkterna.

Vad är då applikationer? Det är program som laddas ner till tv:n som gör det möjligt att nå tjänster över internet.

För applikationsutvecklare släpper Samsung nu utvecklingsverktyg.

Samsung Apps är tillgänglig genom den nya plattformen för internet@tv, en tjänst som nu inte enbart kommer att finnas i Samsungs nätverkskopplade tv utan även i kommande blu-rayspelare och hemmabiosystem. Därmed går det att uppgradera till senaste internettjänsterna även med en äldre tv.

Sedan tidigare har Samsung erbjudit vissa internettjänster som YouTube, Twitter och Flickr direkt till teven. Samsungs alla tv-modeller från 6-serien uppgraderade internet@tv.

Pekskärmsbaserad fjärrkontroll som visar andra tv-kanalen

Samsung lanserar en pekskärmsbaserad fjärrkontroll på tre tum. Visa film på teven, men följ samtidigt spänningen i fotbollsmatchen genom fjärrkontrollens pekskärm i färg. Man kan alltså zappa runt bland de olika kanalerna i fjärrkontrollen samtidigt som man följer ett tv-program eller tittar på en film som spelas upp i hemmabiosystemet. Fjärrkontrollen har även ett fullt tangentbord och kan även samverka med datorn via dlna-teknik för överföring av exempelvis bilder, filmer och musik från datorns hårddisk. Fjärrkontrollen följer med toppmodellen 9-serien men finns att köpa som tillbehör till led-tv i 7- och 8-serien.

Efter att Samsung lanserade led-tv brett i april i fjol blev det en succé direkt. Sedan dess har 2,5 miljoner led-tv sålts i världen. Var femte Samsung-tv i Norden som nu säljs är en led-tv. I år lanserar Samsung marknadens bredaste utbud av led-tv; sex olika produktserier (4-, 5-, 6-, 7-, 8-, och 9-serien) i storlekarna 19 tum upp till 65 tum. Samsung är sedan flera år marknadsledare inom tv i Norden.

Sist men inte minst: vissa årets modeller har inbyggd satellitmottagare och kan spela in tv-program direkt via ett externt usb-minne.

9-serien led-tv, den tunnaste teven. Ultraslimmad design och tunn som en penna. Full hd. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Två usb-portar för inspelning till externt minne. Unik fjärrkontroll med pekskärm som visar tv-program. Fyra hdmi-ingångar Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 9-serien finns i 46 och 55 tum. I butik senare under 2010.

8-serien led-tv, 3d-upplevelse med extra djup svärta. Slimmad design med ram av borstat aluminium. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Usb-port för inspelning till externt minne. Gedigen och stilren fjärrkontroll. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 8-serien finns i 32 (endast 100 Hz), 40, 46, 55 och 65 tum. Kommer under andra kvartalet.

7-serien led-tv, 3d och inspelning till externt minne. Slimmad Crystal tv-design. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Usb-port för inspelning till externt minne. Gedigen och stilren fjärrkontroll. Fyra hdmi-ingångar Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 7-serien finns i 40, 46 och 55 tum. Kommer under andra kvartalet.

6-serien led-tv, internettjänster och satellitmottagare. Slimmad Crystal tv-design. 100 Hz Motion Plus. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 6-serien finns i tre olika designalternativ; vit, pianolackat svart, mörkbrun med vågmönster. Modeller finns med traditionellt platt stativ eller med en fot av fyra ben. Finns i 32, 37, 40, 46 och 55 tum. Kommer under andra kvartalet.

Nytt inom lcd- och plasma-tv

Samsung erbjuder fler nya lcd- och plasmamodeller med Crystal-tv-design. Toppmodellerna i 7-serien är förberedda för 3d. Flera modeller har mottagare för satellit-tv, kabel-tv och marksänd tv med stöd för mpeg4. De har utökade medielösningar genom internet@tv samt dlna-teknik för samverkan med andra elektronikprodukter i hemmet. Plasma-modellen i 7-serien har ultraslimmad design. Generellt för årets plasmamodeller är den kraftigt minskade energiförbrukning. Samsungs nya plasma-tv förbrukar så lite som 150 watt.

Årets lcd-modeller finns i fem serier; 3-, 4-, 5-, 6- och 7-serien.

Årets plasma modeller finns i fyra serier; 4-, 5-, 6- och 7-serien.

Kommer under andra kvartalet.

Alla nya blu-rayspelare har internet@tv och Samsung Apps

På CES presenterar Samsung sina nya blu-rayprodukter. Till den nordiska marknaden kommer det inledningsvis fem nya blu-rayspelare. Nytt för i år är att samtliga blu-rayspelare har internet@tv med plattformen för Samsung Apps förinstallerat. Med sin blu-rayspelare uppkopplad mot internet – antingen trådlöst eller via kabel – är internet@tv genvägen till flera tjänster på internet och kan visa dem direkt i teven. Dessutom fungerar internet@tv på alla tv-apparater genom Samsungs blu-rayspelare. Alla Samsungs blu-rayspelare är förberedda för trådlös uppkoppling och en del har det inbyggt. Därtill har alla utom en spelare stöd för dlna vilket innebär att de kan kommunicera med andra enheter och föra över data mellan sig i en gränslös medieupplevelse.

Blu-rayspelaren för 3d-filmer. Både entusiaster och filmälskare kan nu åtnjuta filmer gjorda i 3d i full hd hemma i soffan. BD-C6900 är Samsungs första blu-rayspelare som är förberedd för 3d och stödjer den nya 3d-standarden för blu-ray. Dock behövs det en tv som klarar att spela upp i 3d-format för att kunna se 3d-film.

Naturligtvis spelar BD-C6900 även dvd- och blu-rayfilmer som vanligt. Dessutom har den inbyggt trådlöst nätverk.

Kommer under andra kvartalet.

Platt blu-rayspelare att hänga på väggen. Endast 28 millimeter tun är Samsungs BD-C7500 världens mest slimmade blu-rayspelare. Med inspiration från träd är dess juvelblanka svarta yta mycket stilfull. Den kan med fördel hängas på väggen, placeras lutande i en 25-gradig vinkel eller läggas platt på tv-bänken. Oavsett vilket kommer BD-C7500 mer uppfattas som en möbel än som en hemelektronikprodukt.

BD-C7500 har stöd för både trådlöst nätverk och dlna för att kunna föra över data mellan olika enheter.

Kommer i butik under andra kvartalet.

Hemmabiosystem med de extra dimensionerna

I år lanserar Samsung tre nya serier – 5000, 6000, 7000 – av hemmabiosystem med blu-ray och som hittar till den nordiska marknaden under våren. Gemensamt för dem är att alla hemmabiosystem med blu-rayspelare har internet@tv med stöd för Samsung Apps förinstallerat. Sitt i soffan och via blu-rayspelaren surfa ut på några av världens populäraste sajter som visas på direkt i teven. Samtliga är även förberedda för trådlöst nätverk samt stödjer dlna och kan kommunicera med andra enheter för att byta data mellan sig i en gränslös medieupplevelse.

3d-upplevelse hemma i den egna soffan. Årets största nyhet inom hemmabiosystem är HT-C6930W, hemmabiosystemet som spelar upp filmen och ljudet i 3d. HT-C6930W är den ultimata hemmabioanläggningen för filmälskaren. Högtalarna är av 7.1-kanaltypen och har sammanlagt åtta högtalare vilket tillsammans ger ett tredimensionellt ljud som får betraktaren att känna sig mitt i filmen. Uteffekten är 1330W. De bakre två högtalarna är dessutom trådlösa.

Tillsammans med Samsungs nya 3d-förberedda tv blir upplevelsen i det närmaste total. HT-C6930W har även inbyggt nätverk.

I butik under andra kvartalet.

Bioprestanda med touch av lyx. Samsungs nya toppmodell inom hemmabiosystem, HT-C7550W, är ett 5.1-kanalsystem med en uteffekt på 800W. Det består av två högtalare, en centralenhet, en aktiv subwoofer samt två trådlösa bakre högtalare. Blu-rayspelarens träinspirerade design ger hela systemet en luxuös känsla.

HT-C7550W har dessutom stöd för både trådlöst nätverk och dlna för att kunna föra över data mellan olika enheter.

I butik under andra kvartalet.

De första fristående hifi-komponenterna. Den som väntar på något gott kan inte vänta för länge. Samsung lanserar för första gången två stycken hifi-förstärkare med radio, HW-C700 och HW-C500. Med Samsungs egenutvecklade ljudkoncept skapas kristallklart och brusfritt ljud. Ansluts exempelvis en blu-rayspelare är det som att ta med biosalongsljudet hem till vardagsrummet. HW-C700 har 7.1-ljud och HW-C500 har 5.1-ljud. Båda har även dockningsstation för iPod.

För bästa ljudresultat kan båda kompletteras med matchande högtalarpaket.

I butik under andra kvartalet.

Samsungs första hybridkamera. På förra årets IFA lyfte Samsung lite lätt på skynket och visade upp en prototyp på en kommande hybridkamera, NX-serien. Nu är den första på väg till butik och har fått namnet NX10.

NX10 arbetar som en fullödig systemkamera, men har den kompakta kamerans fördelar. Trots det kompakta formatet hart Samsung lyckats att få plats med en 14,6 megapixel CMOS-sensor i APS-C-format för att ge bästa bildkvalitet. På baksidan sitter en tre tum stor ljusstark och energisnål oledskärm, som till och med ger en klar bild i starkt solljus. NX10 finns i svart.

Storleken är 123x 87x40milliemeter och väger 353 gram (utan batterier och minneskort).

I butik under mars. Priset med standardzoom 18-55 millimeter är 7000 kronor.

Trådlöst uppkopplad kamera. Med ST5500 kombinerar Samsung stil med teknologi. Ett hölje av rostfritt stål, ett imponerande Schneider-Kreuznach-objektiv om sju gånger optisk zoom samt en stor pekskärm på baksidan ger kamerorna karaktär. ST5500 har trådlöst nätverksuppkoppling (WiFi) och inbyggd dlna. Det innebär att det går att ladda upp bilder direkt på nätet från ST5500 eller trådlöst visa upp bilderna direkt i teven eller på en datorbildskärm.

Pekskärmen är av oled-teknik och är hela 3,7 tum stor. Upplösningen är på hela 14,2 megapixlar och kameran har ett flertal smarta funktioner som underlättar att ta bra fotografier.

I februari lanserar Samsung även en enklare variant, ST5000. Den saknar wifi och har en något mindre pekskärm med tft-teknik.

ST5500 är i butik i april. Priset är 4000 kronor.

Kameror med dubbelskärmar. Samsung var först med att lansera digitalkamera med dubbelskärm, det vill säga en extra bildskärm på framsidan som underlättar att ta bilder på sig själv. Nu kommer det ytterligare två modeller med denna smarta och innovativa lösning, PL150 och PL100. Framsidans bildskärm i färg är på 1,5 tum fungerar både för stillbilder och för videoupptagning. För att fotografen ska locka fram det bästa hos ett barn kan fotografen använda frontbildskärmen och där visa roliga figurer. Det går även att ladda ner fler visningsbilder från Samsungs hemsida.

En annan smart nyhet är självutlösaren. Först visar frontbildskärmen en förhandstitt av bilden därefter blir den ett räkneverk som räknar ner tills att den riktiga bilden tas.

PL150 och PL100 är fullproppad med funktioner som förenklar att ta bra bilder. PL150 har ett objektiv på 27 millimeter vidvinkel och fem gånger optisk zoom samt har upplösningen 12,4 megapixlar. PL100 har ett objektiv på 35mm och tre gånger optisk zoom och upplösningen 12,2 megapixlar.

Kommer i butik i mars. Priset är 2300 respektive 1800 kronor.

Videokameror med ultrazoom och extralång batteritid. Filma på långt avstånd är ingen match för Samsungs nya trio SMX-F40, SMX-F43 och SMX-F44. De har nämligen 52 gånger optisk zoom som elektroniskt kan omvandlas till 65 gånger Intelli-Zoom. Och inte nog med det, med den nya trion kan man filma extra länge. Batterierna räcker till att filma under hela fyra timmar och tio minuter. Och tillsammans med h.264-formatet komprimeras datan så att det går att lagra upp till sex timmar och 20 minuter filmat material på det interna minnet om 16 gigabyte (gäller SMX-F44). Det förinstallerade redigeringsprogrammet gör det lätt sedan lätt att själv klippa klart filmen innan man visar den för andra.

Bildsensor: 1/6 tum 680K CCD. Schneider Kreuznach-objektiv med 65x Intelli-Zoom / 52x optisk zoom. Spelar in 720x480 pixlar.

I butik under mars.

Tunnaste fotoramen har oledskärm. Tunn, tunnare, tunnast? Det skulle man kunna fråga sig om Samsungs nya fotoram SPF-700Z. Den har en ultraslimmad sju tum stor skärm av oled-teknik. Det ger inte enbart fotoramen en unik tunn profil utan en fantastiskt fin bildupplevelse i skärpa och färgskala. Den klarar även rörliga bilder och betraktningsvinkeln är utmärkt och bildkvaliteten är fortfarande bra från 180-graders vinkel. Dessutom drar en oled-skärm mindre energi än traditionella bildskärmar. SPF-700Z kan även fungera som en extra skärm till datorn genom att koppla in datorn via fotoramens usb-ingång. Den har bluetooth som kan användas för att föra över bilder och filmer. Kommer i butik under andra halvan av 2010.

Läsplattorna för e-böcker. Elektroniska böcker kommer på bred front och på flera bibliotek är det redan idag möjligt att ladda ner e-böcker direkt via nätet. Samsung presenterar nu sina läsplattor SNE-60U och SNE-100U, med sex respektive tio tum stor pekskärm. Läsplattans skärm är så lik vanligt papper det är möjligt. Därför fungerar den både inomhus som i starkt solljus utomhus.

SNE-60U och SNE-100U klarar formaten ePub, pdf, och txt och har trådlöst nätverk som gör det lätt att ladda ner nya böcker. Dessutom har de inbyggd mp3-spelare så att man antingen kan lyssna på sin favoritmusik samtidigt som man läser alternativt spela upp ljudböcker. SNE-60U och SNE-100U har inbyggd kalender och med den medföljande pennan kan man ta anteckningar – SNE-60U och SNE-100U har nämligen inbyggd igenkänningsfunktion för handskrift.

Läsplattorna är i dagsläget inte aktuella för den nordiska marknaden.

Världens tunnaste digitala skylt är världens första med led-bildskärm. Skärmarna blir tunnare och lättare. Det gäller även Samsungs digitala skyltar. Samsung presenterar världens tunnaste digitala skyltar som heter 460EX och 550EX (46 respektive 55 tum). De är samtidigt världens första digitala skyltar med som har led-belyst panel.

460EX och 550EX är endast 40 millimeter tjocka och väger 14,4 kilo, vilket är upp till 43 procent mindre vikt än vanliga digitala skyltar i samma storlek. De kan hängas näst intill lite hur som helst. Och vikten är viktigt för digitala skyltar. Ju mindre de väger, desto mer elegant och estetiskt kan de monteras. Dessutom har de inbyggda och kraftfulla dualcore pc med 40 gigabyte hårddisk. Så de behöver inte ha någon ingen extern dator inkopplad.

En ytterligare fördel med led-teknologin är den minskade energiförbrukningen. 460EX och 550EX drar upp till 35 procent mindre energi än traditionella digitala skyltar. Sammanfattningsvis kan sägas att detta är nästa generation moderna digitala skyltar. Finns till försäljning under andra halvan av 2010.

Tunn miljöanpassad datorbildskärm med led-belysning. Samsung presenterar på CES en ultraslimmad datorbildskärm, PX2370. Den är endast 16 millimeter tunn och har en panel som belyses via led-teknik. PX2370 har 23 tum stor bildskärm och tillhör Samsungs toppfamilj av datorbildskärmar för konsumenter, P70. Med sin korta responstid på 2ms är den en utmärkt datorbildskärm för spelfantasterna.

PX2370 är även energisnål, vilket innebär att man nu inte längre behöver välja mellan design eller miljöanpassade produkter utan PX2370 kombinerar de två. Kommer i butik under våren.

Netbooks med de hetaste processorerna. Ny teknologi kräver nya lösningar. Och när Intel nu släpper nya kraftfulla processorer lanserar Samsung tre nya netbooks; N210, N220, N150. De har alla Intels nya chipset för netbooks samt nya Atom-processorn N450. Det gör dem snabbare och mer energieffektiva och tillsammans med en 10,1 tum stor bildskärm av led-teknologin får man en batteritid upp till tolv timmar (N210 och N220) respektive åtta timmar (N150). Alla är naturligtvis TCO-märkta.

N210 och N220 har fått ett helt nytt tangentbord som är näst intill helt spillfritt. Det klarar upp till 50 centiliter vätska i tio minuter.

Designmässigt är N150 intressant med sin mycket låga profil och är en av de lägsta netbooks med endast 26,7 millimeter hög. Samtliga har tre laddningsbara usb-ingångar där exempelvis kameran eller mobiltelefonen kan laddas utan att ha igång datorn. Alla tre har dessutom bluetooth.

N210 finns i svart och vitt. N220 finns i grönt och rött. N150 finns i svart, vitt och rosa. Kommer i butik under februari. Pris: 3495 kronor (N150), 3995 kronor (N210/N220)

Prisvärda bärbara datorer på bred front. Samsung släpper fyra nya laptop, R530, R580, R730 samt R780 som riktar sig mot den breda konsumentmarknaden, basmodeller som är prisvärda och har fin prestanda. De har hdmi, bildskärm av led-teknologi och numeriskt tangentbord. En fin detalj är musplattan som är nästan gömd men som lyser upp när den används. R580 och R780 har den senaste teknologin från Intel med processorfamiljerna I3/I5 och I7. R530 och R580 har 15,6 tum stor bildskärm medan bildskärmen hos R730 och R780 är på 17 tum.

Finns i färgerna rött och svart och kommer i butik i februari. Pris från 4995 kronor.

Världens minsta laserskrivare. Samsung har sedan tidigare ”titeln” världens minsta laserskrivare. Nu utmanar man sig själv och presenterar en som är ännu mindre, ML-1660.

ML-1660 är endast 341x224x184 millimeter stor, tar med andra ord knappt upp en större yta än ett vanligt A4-ark. Det är en monolaserskrivare som skriver ut i svart/vitt med en hastighet på 16 A4-sidor i minuten. Dessutom går den snabbt upp ur viloläge till arbetsläge, mindre än nio sekunder tar det. Och naturligtvis har ML-1660 även Samsungs smarta lösningar för snabba webbutskrifter, AnyWeb Print och print-screenknapp.

Med den eleganta och pianolackade ytan med beiga detaljer och sin litenhet är den som gjord för arbetsbordet där hemma eller på jobbet då man behöver en effektiv personlig skrivare.

Kommer under andra kvartalet.

Projektor med stark led-lampa. Samsungs nya projektor, SP-F10M har led-lampa på hela 1000 ANSI lumen. Det ger en ljusstark bild som motsvaras dubbla ljusstyrkor i traditionella projektorer. Skillnaden är att en led-lampa har en livslängd upp till hela 30 000 timmar. Dessutom behöver inte SP-F10M:s led-lampa tid på sig att värma upp eller svalka efter användningen.

SP-F10M är lätt och smidig och är därför enkel att ta med. Den inbyggda mediaspelaren kan visa presentationer av Microsoft Office-produkter och Adobe PDF-dokument direkt från ett usb-minne. Bildytan kan variera mellan 40 till 300 tum. Kommer i butik under senare delen av 2010.

Var finns Samsung på CES? Central Hall of Convention Center. Booth 11026.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667