Skip to content
Säljstart för Samsungs Googlemobil Nexus S

Press release -

Säljstart för Samsungs Googlemobil Nexus S

Nexus S, mobilen som är ett samarbete mellan Samsung och Google, finns i butik från och med 3 mars.

Men redan nästa vecka dimper det ner en ny androidmobil från Samsung, Galaxy Ace.

Nästa vecka är en av årets stora höjdpunkter för mobiltelefonfantasterna. Då är det nämligen Mobile World Congress – världens största mobilmässa – i Barcelona och massor av nyheter presenteras. Men redan nu händer det spännande aktiviteter på den svenska marknaden.

Nexus S till Sverige

I slutet av förra året presenterades androidmobilen Nexus S, ett samarbete mellan Samsung och Google, den första mobilen med operativsystemet Android 2.3. Nexus S säljs idag enbart på ett fåtal utvalda marknader. Orsaken är den ljusstarka super-amoledskärmen, som fabriken inte hinner producera i samma takt som den efterfrågas. Därmed riskerade flera marknader, bland annat Sverige, att bli utan tilldelning av Nexus S. Eftersom suget på Nexus S är så pass stort hittade Samsung en lösning – de Nexus S som kommer till den nordiska marknaden får marknadens näst mest ljusstarka skärm, super-lcd.

– Helhetsintrycket av svenska Nexus S är i princip densamma trots att den har super-lcd istället för super-amoled. Så nu får äntligen svenskarna chansen att prova på mobilen som av många har utsetts till den bästa androidmobilen hittills, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

Nexus S har säljstart 3 mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 5700 kronor. Läs mer: http://www.samsung.com/se/news/newsRead.do?news_seq=22865&page=1&news_group=productnews&rdoPeriod=ALL&from_dt=&to_dt=&news_type=&news_ctgry=&search_keywordella

Mellanklassmobilen Galaxy Ace

Nu i veckan kommer ett ytterligare ess till butiken, Samsungs androidmobil Galaxy Ace. Marknaden för androidmobiler är rätt kraftigt polariserad – det finns en hel del modeller till lågt pris med begränsad funktionalitet och flera som har många funktioner och hög prestanda men till ett högt pris. Däremellan är det hyfsat tomt. Galaxy Ace fyller det tomrummet.

– Väljer man Galaxy Ace får man mycket för pengarna. Den har utmärkt hårdvara som snabb processor, femmegapixelkamera och gps. Dessutom känns designen sober och genomtänkt med en pekskärm på 3,5 tum och skal i antracitgrå metallfinish. Jag skulle vilja påstå att Galaxy Ace är en av marknadens mest prisvärda mobiler just nu, säger Johan Larsson.

Galaxy Ace kommer i butik under vecka sju till ett rekommenderat återförsäljarpris på 3500 kronor.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667