Skip to content
Rörelsestyrd app: Angry Birds från soffan med Samsung Smart TV

Press release -

Rörelsestyrd app: Angry Birds från soffan med Samsung Smart TV

Nu flyttar en av världens populäraste appar in i vardagsrummet. Angry Birds för Samsung Smart TV är det första spelet i världen som bygger på tevens egen rörelsestyrning.

Hittills har Angry Birds styrts via pekskärmar. Tack vare Samsungs teknik för rörelsestyrning är det nu möjligt att spela Angry Birds på en stor tv-skärm, och få en uppslukande och interaktiv spelupplevelse direkt i vardagsrummet. Samtliga moment är rörelsestyrda, allt från att ladda ner själva appen till att ladda slangbellan eller framkalla fåglarnas olika superkrafter.

– Detta är precis vad Samsung Smart TV handlar om – nya upplevelser. Det känns väldigt spännande att en av de mest nedladdade apparna för smartphones nu finns i våra senaste tv-modeller, säger Jenny Fisher-Toivo, nordisk produktchef för tv på Samsung.

Sedan Angry Birds lanserades i november 2009 har appen laddats ner över en miljard gånger, i olika versioner och till olika plattformar. Samsungs nya app, som utvecklats av Rovio Entertainment, har 63 olika nivåer och fungerar1 på Samsungs tv-modeller från 2012 med Smart Interaction (led-tv i 7- och 8-serien samt 8-serien plasma-tv).

1)  Kräver nedladdning av den senaste mjukvaran (version 1014.1). Därefter visas Angry Birds-applikationen i Samsung Apps, och finns tillgänglig för nedladdning. Appen väger 50 mb och tiden för nedladdning varierar beroende på nätverkets hastighet. 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667