Skip to content

Press release -

Pekskärmsmobil är svenskarnas nästa köp

Svenskarna vill ha pekskärmsmobiler. Det visar en studie som TNS Gallup har genomfört på uppdrag av Samsung. Pekskärmsmobilernas fördelar är deras användbarhet och stora bildskärm.

Pekskärmsmobilen är mobilkundens nästa val oavsett vilken mobiltelefon man använder idag. Det visar en studie som TNS Gallup har genomfört i samarbete med Samsung. På frågan "Hur troligt är det att din nästa mobil blir en pekskärmsmobil?" visade majoriteten, 69 procent, ett intresse i att köpa en pekskärmsmobil, varav 43 procent antingen var helt säkra att köpa eller till stor sannolikhet kommer att köpa en. Oavsett ålder och kön är intresset för pekskärmsmobiler lika stort.

- Pekskärmsmobiler har fått sitt genombrott. Hela 92 procent vet vad en pekskärmsmobil är och vi ser att pekskärmsmobilerna kommer att ha störst tillväxt under den närmaste tiden. Det finns två förklaringar; pekskärmsmobilens användbarhet och dess stora bildskärm, säger Michael Alström, nordisk produktmarknadschef för mobiltelefoner på Samsung.

Pekskärmsmobilens användbarhet

Enligt studien vill över hälften av dem som svarade använda sin mobiltelefon för tjänster som är kopplade till internet. Man vill kunna läsa sin mejl, surfa runt och hitta rätt med gps. Detta är funktioner där pekskärmsmobilen är som bäst och utklassar andra mer konventionella mobiltelefoner.

Pekskärmsmobilens stora bildskärm

55 procent vill ha en mobiltelefon med större bildskärm. Istället för vanlig knappsats har pekskärmsmobiler virtuella knappar på skärmen. På så vis kan en större del av mobilens yta upptas som bildskärm än vad man kan på en konventionell mobiltelefon. Och på en större bildskärm är det enklare att surfa på internet, se filmer och titta på bilder. I studien framkom det även att hela 74 procent anser att det är svårt att se innehållet på mobiltelefonens bildskärm i direkt solljus och att 60 procent skulle vilja att nästa mobiltelefon har oled-skärm.

- Framtiden för mobiltelefonernas bildskärm heter oled. Den är ljusstarkare, har bättre färgåtergivning och snabbare responstid än vanliga bildskärmar. Därför har vi oled-skärmar på flertalet av våra pekskärmsmobiler, säger Michael Alström.

Om Samsungs pekskärmsmobiler: Samsung har bara i Norden hittills offentliggjort tio pekskärmsmobiler: Omnia HD, Omnia, Ultra Touch, Blue Earth, Beat DJ, Touchwiz, Galaxy, Pixon12, S5230 och S5600. Fler kommer.


Om studien: På uppdrag av Samsung genomfördes undersökningen av TNS Gallup under maj månad. Sammanlagt deltog 2400 personer i åldrarna 16 - 55 år bosatta i Norden.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667