Skip to content
Nu lanseras Samsungs nya spelskärmar Odyssey G9 och G7 i Norden

Press release -

Nu lanseras Samsungs nya spelskärmar Odyssey G9 och G7 i Norden

Stockholm – 2 Juni, 2020 – Samsung Electronics, meddelar idag att de banbrytande spelskärmarna Odyssey G9 och G7 nu kan förköpas i Norden. Branschens första bildskärmar med högpresterande 1000R välvning inkluderar kristallklar QLED-bildkvalitet, en responstid på 1ms samt 240Hz uppdateringsfrekvens vilket ger en mjuk och sömlös spelupplevelse i många olika situationer.

Utvecklingen av onlinespel och e-sport har gjort spelandet än mer tävlingsinriktat vilket innebär att spelare behöver en bildskärm med blixtsnabba hastigheter som förhöjer spelkänslan. Odyssey G9 och G7 erbjuder den senaste tekniken för att ge spelare den upplevelse de förväntar sig och kräver.

- Samsung strävar alltid efter att förflytta gränserna för vad som är möjligt och att kontinuerligt erbjuda innovation för nästa generations spelupplevelser. Genom en unik kombination av komfort, kristallklar bildkvalitet och snabb responstid ger våra välvda spelskärmar, G9 och G7, spelare den avancerade prestanda de behöver, säger John Bunsow Lindén, Produkt och gruppchef för Display Monitors på Samsung i Norden.

Odyssey G9: Tar upplevelsen till nästa nivå

Spelare kommer känna skillnaden med G9 (49 tum). Det är världens första Dual Quad High-Definition-spelskärm (DQHD; 5120x1440 upplösning) som har en blixtsnabb uppdateringsfrekvens på 240Hz, 1 ms responstid, ett bildförhållande på 32:9, en djup och uppslukande 1000R välvning samt en toppljusstyrka på 1000 cd/m2. G9 erbjuder också mer levande detaljer och färger än någon Samsung bildskärm tidigare gjort genom en kombination av QLED-bildkvalitet och en HDR1000 panel.

Samsung har utvecklat en unik design till G9 genom att integrera element som tilltalar hardcore-spelaren. G9 har ett glansigt vitt yttre och ett futuristiskt stämningsbelysningssystem på baksidan som inkluderar 52 färger och fem alternativ för ljuseffekter vilket säkerställer att den sticker ut.


Odyssey G7: Ger spelare övertaget

27- och 32 tums versionerna av G7 erbjuder samma djupa välvning, snabba responstid, uppdateringsfrekvens samt prestanda som G9. Spelare drar också nytta av Wide Quad-High Definition (WQHD; 2560 x 1444 upplösning) samt ett bildförhållande på 16:9, en HDR600 panel, en toppljusstyrka på 600 cd/m2 och QLED-bildkvalitet vilket ger exceptionell färgpresentation oavsett belysning.

Samsung nyttjar även samma futuristiska designelement som hos G9 vilket ger en bildskärm som förändrar spelarens upplevelse. Ett mattsvart yttre kombineras med ett färgförändrande kärnbelysningssystem på baksidan som kan vara både statiskt, dämpat eller skifta mellan färger utefter spelarens önskemål.

Samsungs välvda skärmar, G9 och G7 stödjer även NVIDIA G-SYNC och Adaptive Sync på DP1.4 vilket ger spelare en unik och dynamisk spelupplevelse.

Samsung G7 och G9 finns från och med idag tillgängliga att förköpa i Norden. För mer information, besök: www.samsung.com

Rekommenderat cirkapris hos återförsäljare är 15 995 kr för G9, 7 995 kr för G7 (32 tum) och 6 995 kr för G7 (27 tum).

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26