Skip to content
Benjamin Braun, Chief Marketing Officer and Vice President for Samsung Europe
Benjamin Braun, Chief Marketing Officer and Vice President for Samsung Europe

Press release -

IFA 2019: Samsung Electronics firar femtio år av design i framkant

Samsung introducerar fler intelligenta- och anslutna produkter som alla är designade för en modern livsstil.

Stockholm September 5, 2019 – Idag firar Samsung Electronics 50 års jubileum på IFA och under presskonferensen i Berlin synliggjorde företaget om sin vision gällande innovation, uppkoppling och framtiden.

Samsung avslöjade bland annat att de kommer möjliggöra för fler att ta del av QLED 8K tekniken genom att introducera en fullständig uppsättning av QLED 8K TV:s, att de kommer fortsätta utvecklingen inom hemelektroniks-marknaden med deras BESPOKE-sortiment av anpassningsbara kylskåp och att de kommer att fortsätta att expandera Samsungs 5G enheter. Nyheterna är ett tecken på Samsungs ambition att förbättra och utöka erbjudandet av unika och nytänkande produkter samt tjänster designade för att passa framtiden.

”Ända sedan Samsungs första svartvita TV lanserades för nästan 50 år sedan har vi introducerat nyskapande teknik inom konsumentelektronik, hemelektronik och mobilteknikl. Samsung kommer fortsätta att bygga sitt arv och erbjuda livsförändrade lösningar till våra kunder”, säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer och Vice President, Samsung Europe.

QLED 8K-TV, nu i även i 55-tum
Sedan lanseringen av Samsungs QLED 8K TV förra året, har antalet köp av QLED TV:s ökat med 200 procent årligen. Det snabba välkomnandet av tekniken har lett till att fler än två miljoner enheter sålts världen över redan under första halvan av 2019. För att stärka produktlinjen ytterligare kommer en 55-tums QLED 8K TV att finnas med i Samsungs QLED-sortiment tillsammans med 65, 75, 82 och 98-tums versionerna. 55-tums QLED 8K TV:n introduceras globalt under september 2019.

BESPOKE Kylskåp för en modern livsstil
Allt eftersom gränsen mellan möbel och vitvaror suddas ut, fortsätter Samsung skapa anpassningsbara lösningar i hemmet för att bättre passa konsumentens behov. Som en del av detta kommer Samsungs banbrytande kylskåp BESPOKE till Europa. BESPOKE är designade som standardiserade enheter, med flera olika storlekar och med en till fyra dörrar, vilket gör att dessa kylskåp enkelt kan smälta in i olika miljöer och passa varje livsstil.

Galaxy Note10, Galaxy Tab S6 och Galaxy Watch Active2
Utöver nyheterna inom TV och hemelektronik har Samsung lanserat en mängd produkter inom mobil och wearables. Galaxy Note10 och Note10+ ger kraft och prestanda vilket gör det möjligt för användare att arbeta precis som de vill och visa upp sin kreativa sida, oavsett vart de befinner sig. Den nya Galaxy Tab S6, som levereras med en Signature S pen, är världens första surfplatta som har en dubbelkamera med Ultra Wide Lens och en 10,5” super AMOLED display. Samsung kan även avslöja att förköp för Galaxy Watch Active2 startar den 6 september. 

Samsung Town
Sedan 2017 har Samsung visat upp sin innovativa teknik i Samsung Town, en specialdesignad plats där gäster kan ta del av Samsungs fullständiga utbud och uppleva den unika och bekväma vardagen i ett uppkopplat liv. I år, bytte Samsung tillvägagångssätt genom att istället designa utrymmen för olika typer av konsumenter, oavsett om du är frilansare, influenser eller t.ex. nygift finns ett utrymme för just dig. På plats i Samsung Town demonstreras även hur livet blir enklare med Samsungs automatiserade Samsung Bots.

För ta del av mer information om Samsung-produkter som tillkännages på IFA 2019, besök Samsung Electronics bås i City Cube Berlin från 6 till 11 september. 

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26